O5 a Radeček zvou novinkou "Budu rád" do kina na "Špindl"

06.01.2018 12:09 - Josef Martínek | foto: Ondřej Pýcha

"Hrajeme přes dvacet let, ale písničku ve filmu máme poprvé. Je to jedna z věcí, o které jsme snili jako malí kluci, když jsme se učili první akordy na španělku," těší kapelu O5 a Radeček, která nahrála píseň "Budu rád" pro snímek "Špindl". Horská komedie režiséra Milana Cieslara je v českých kinech k vidění od konce minulého roku (a sklízí převážně hrozné kritiky).

Sami muzikanti přitom žijí a tvoří v jesenických horách, tvůrci si proto pochvalují, že se jejich poetika do filmu hodí. Příjemná melodie, znělý hlas zpěváka Tomáše Poláka a romantický text, to jsou atributy, kterými Radečci svoje posluchače jistě potěší. Ani nikterak objevný klip, který kombinuje záběry na hrající skupinu s fragmenty z filmu, nic nepokazí. Snad je jen škoda, že dílo jako celek vůbec ničím nepřekvapí a v rámci toho, co u nás vzniká dnes a denně, může snadno zapadnout.

O5 a Radeček v posledních měsících nezahálejí. Po loňském turné na střechách a nabitém festivalovém létě strávili závěr roku na další šňůře - tentokrát s UDG a Pokáčem. Nyní pracují na novém albu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY