V nové verzi "Jesus Christ Superstar" bude Ježíše hrát John Legend

21.12.2017 12:14 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Americká televize NBC se rozhodla uvést v příštím roce na 1. dubna živou verzi slavného muzikálu "Jesus Christ Superstar". Prozatím jsou známa dvě jména z pravděpodobně hvězdného obsazení. Zatímco Alice Cooper v roli krále Heroda je poměrně odpovídající, John Legend jako Ježíš je spíše netradiční volba. Do dlouhovlasého zarostlého blonďáka, jak je Ježíš nejčastěji zobrazován, má přece jen poněkud daleko.

Pro NBC to rozhodně nebude první pořad podobného typu. V minulých letech tato živě vysílaná jednorázová představení s hvězdami v hlavních rolích vyprodukovala už několikrát. Začalo to v roce 2013 s "The Sound of Music Live!" a od té doby se na obrazovky dostaly třeba i "The Wiz Live!" nebo "Hairspray Live!". Letos se měl odehrát živý přenos "Bye Bye Birdie" s Jennifer Lopez, kvůli jejímu pracovnímu vytížení byl však tento muzikál přesunut až na příští rok.

Rocková opera, jak bývá muzikál "Jesus Christ Superstar" často označován, si svůj debut odbyla počátkem sedmdesátých let nejdříve na slavném dvojalbu, poté i na divadelních prknech. Česká verze s Kamilem Střihavkou, Danem Bártou a Bárou Basikovou v hlavních rolích odstartovala domácí muzikálový boom, který trvá dodnes. Samotné představení se u nás stále uvádí, nedávno proběhlo třeba nastudování v Ostravě a hraje se i v pražském Hudebním divadle Karlín.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY