Duo Bicep z Ninja Tune přijede představit debutovou desku

15.12.2017 17:08 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Málokterý britský projekt rozčeřil tento rok stojaté vody elektroniky tak jako právě severoirští Bicep. Jejich debutové album "Bicep" zvedlo na britských ostrovech extrémní vlnu zájmu, která se rychle přelila do Evropy i celého světa. Taneční i undergroundově hypnotické tracky, hluboké deepové polohy přes dunivé techno až po italo disco. Bicep vytvořili jedinečný odraz své hudební vášně a hudební svět reaguje nebývalým zájmem. Svou českou premiéru odpálí pánové DJ setem v Roxy 23. března.

Bicep plakát
© facebook interpreta
Matt a Andy pocházejí z Belfastu, ale jejich domovem je Londýn, aby taky ne. Londýn ztělesňuje vše, co dvojici spojuje, vibrace tmavého undergroundu, multižánrovost na každém kroku i taneční pulz daleko přes 120 beatů za minutu. Vše začalo úspěšným blogem Feel My Bicep, kde kluci shromažďují svou hudební sbírku, která odráží jejich široký vkus a promítá se do jejich setů (umístění na č. 8 v RA Top100DJs 2016). Hned první hypnotické EP vydané pod Aus Music "Just EP" vletělo nekompromisně na klubovou scénu a v roce 2015 bylo vyhlášeno jako Track Of The Year shodně časopisy Mixmag i DJ Mag. Následoval disco/bass remix "Gotta Let You Go" a Bicep zamířili definitivně pod uznávaný label Ninja Tune.

Rok 2017 je ve znamení jejich eponymního alba, které reflektuje jejich hravý, otevřený a pravidly nevázaný přístup k hudbě. Například šlapavý techy track "Aura" pustili do světa tajně pod různým bootlegy a no-IDs, až se z něj stal nejshazamovanější neznámý track roku. Albu vévodí také hypnotická "Glue" nebo až moderatovská skladba "Vale". Bicep míří hodně vysoko a bylo by epickou chybou nebýt u toho, až tam dorazí - 23. března v Roxy. Vstupenky v ceně 390 Kč + poplatky jsou k dispozici na serverech GoOut a Ticketpro a za 400 Kč na NoD.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY