Fast Food Orchestra drnkají na úplně jiné "Struny"

22.12.2017 11:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Změn se v táboře Fast Food Orchestra odehrálo společně s vydáním nové desky "Struny" mnoho. Nejen ty personální, kdy z kapely odešel zpěvák a saxofonista Susha, ale také hudební a jazykové, kdy angličtinu vystřídal mateřský jazyk. Jak novinka po tomto kolotoči vlastně dopadla?
6/10

Fast Food Orchestra - Struny

Skladby: Král parketů, Struny, Do pekla s láskou, Mimozemšťan, Marie, Bezbranná, Harém, Pilule, Mám ji zlou, Na plovárně, Poslední joint
Vydáno: 9.10.2017
Celkový čas: 34:11
Vydavatel: Championship Music

Novinka Fast Food Orchestra "Struny" je produktem velkých změn, které v kapele v poslední době proběhly. Oproti předchozí tvorbě populární klubové skupiny se nahrávka ubírá žánrově lehce odlišným směrem. Angličtinu, která v textech kapely dominovala, nahradila pro fanoušky srozumitelnější čeština. Hudebně se z typického skáčka posunuli do mainstreamovějších vod. Skladby mají stále ono ska tempo, ale hudebníci do nich přimíchali i rádiově vstřícnou popovou hitovost i prvky reggae. Změkčení výrazu formace naznačuje i samotný přebal s růžovo-černým vizuálem.

Výsledkem je jednoduchá, přímá kolekce snadno zapamatovatelných písní. Hned úvodní "Král parketu" odhalí, jakým směrem se Fast Food Orchestra ubírají. Pohupování v bocích přesahující do regulérního tance je naživo jistotou. Přerod do popové nekomplikovanosti dokazují i v love songu "Do pekla s láskou". Velice povedená je reggae ovlivněná "Marie". Z ní pohoda přímo sálá. Slabým momentem je naopak vlezlá až otravná "Na plovárně" a nenápaditá Balkánem načichlá "Pilule". Z alba je cítit chuť na změnu, na nové impulsy i obměnu a rozšíření fanouškovské základny. Výsledek je však na půli cesty. Materiál je slušný, fastfoodi ale tou změnou trochu ztratili na autentičnosti. Tu si budou muset s novým zvukem znovu pracně vytvořit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY