Pro Katapult bude příští rok plný oslav. Ty vyvrcholí podzimním koncertem ve Foru Karlín

21.11.2017 08:53 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Příští rok bude pro Katapult zásadní. Zakládající člen a leader formace Olda Říhá totiž slaví sedmdesátiny a navíc uběhne čtyřicet let od vydání stříbrného alba, které bylo jedním z mála zásadních tuzemských rockových počinů sedmdesátých let. Dostatek důvodů pro pořádnou oslavu. Ta se bude konat 15. listopadu 2018 v pražském Foru Karlín. Vstupenky v ceně 790 Kč prodává portál Ticketpro již od letošního 20. listopadu.

Katapult se za svoji éru musel potýkat s celou řadou problémů ze strany politického establishmentu, s nepřízní tzv. odborné kritiky i s tragickou sérií úmrtí členů kapely, kdy postupně v krátké době odešli bubeníci Tolja Kohout, Karel Káša Jahn a nakonec basista a Říhův životní kumpán Jiří Dědek Šindelář. Nicméně nezdolná vůle Oldy Říhy, podpora fanoušků a hlavně nesmírná láska k rock and rollu mu přivedly do cesty Andyho Budku a Ondřeje Timpla, se kterými již několik let natáčí nové písničky a brázdí česko-slovenská města jako za starých časů. V současné době tak již Katapult vychovává třetí generaci svých věrných posluchačů.

U příležitosti nadcházejícího výročí skupiny vydá Supraphon v květnu 2018 výpravné výběrové 3CD Katapult "Zlaté hity". V říjnu bude následovat LP+CD reedice desky Katapult, tedy stříbrného živého alba z roku 1978 v luxusním balení. Speciální dárková kolekce bude obsahovat také dobový reklamní plakát, fotobooklet a další překvapení z historie skupiny.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY