Kay Buriánek je zpět a s novou partou FVTVRE servíruje naprostý chaos

25.09.2017 16:14 - Ondřej Kocáb | foto: facebook.com/fvtvre

Sunshine jsou nejspíše napořád mrtví, je tu však nová nálož ještě přímočařejší muziky. FVTVRE, jedna z čerstvých věcí na české hudební scéně, již za týden vydává své debutové EP "Mess" a v rámci této příležitosti poslední tři neděle, vždy v podvečer, servíruje nové video s jedním ze songů. Po titulní "Mess" a následné "Renegades" přichází řada na "Black Flag". Už nyní je jisté, že na koncertech nového projektu Kaye Buriánka se jen tak postávat nebude.

Všechny tři prozatím známé skladby mají jisté podobnosti: syrovost, údernost a krátkou stopáž. Sestava ve složení Karel Buriánek, Jan "Vegy" Táborský (Wild Tides, The Prostitutes), Petr Vaško (Clou, Amity) a Lukáš Přikryl (The Prostitutes) se s ničím nepáře a hned od začátku každé ze skladeb servíruje naprostý hněv a zlost vycházející z prvků hardcore a punku. K hudbě přesně sedí také projev frontmana, který rozhodně své hlasivky nešetří, podobně jako tomu bylo před lety v začátcích Sunshine.

Nejnovější video z produkce Ondřeje Čížka a Jana Haluzy k "Black Flag" ukazuje různé přirodní krásy prolínané katastrofami. Atmosféru snímku výborně dokreslují zpomalené záběry. Hudba i klip nabízí pořádný chaos a dohromady tak do sebe skvěle zapadají. Všechny novinky bude možné naživo slyšet již za měsíc, kdy se bude konat křest EP "Mess", zároveň půjde i o koncertní debut. To vše v pražském Café V lese 24. října.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY