Robert Plant ohlásil na říjen nové album "Carry Fire"

21.08.2017 12:59 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Robert Plant se nezastavuje a i nadále pokračuje ve svém hudebním vývoji. Krásy blues a world music, které mísil na poslední zdařilé desce "Lullaby and... The Ceaseless Roar", se snaží probudit i na dalším, v pořadí již jedenáctém studiovém albu nazvaném "Carry Fire", které má datum vydání stanovené na 13. října. Na skladbách opět spolupracovala celá Plantova kapela The Sensational Space Shifters.

Nová kolekce je produkovaná právě Plantem a jeho skupinou. Natáčela se ve studiu Top Cat ve Wilshiru, studiových prací se zúčastnila i Chrissie Hynde z The Pretenders. O nové desce a jejím nahrávání Plant řekl: "Je to o úmyslu, často si vychutnávám svoji starší práci, ale vždy vycítím lákání a motivaci k vytvoření něčeho nového. Snažím se zmixovat staré s novým. Tudíž celý impuls kapely poněkud posunul dál svoji osu. Nový zvuk a jiný prostor dávají přednost vzrušujícím a dramatickým krajinám nálad, melodií a instrumentací."

Pilotním singlem je skladba "The May Queen", která jako by na poslední desku navazovala. Inspirace americkým folkem a východními rytmy je tu znatelná. Plant také naplánoval další světové turné. To odstartuje v listopadu a protáhne se až do roku 2018. Známé jsou zatím pouze britské zastávky, které pokrývají celý listopad a prosinec.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY