Nové desky 31/2017

07.08.2017 05:47 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tento týden si už definitivně odpočineme od velkých jmen, avšak po dvaceti letech se vracejí Black Grape, představí se nám nováček A$AP Twelvyy, málo známá Briana Marela, George Thorogood to zkouší sólo a Blackmore's Night se rozhodli rekapitulovat. Metalisty zase potěší výjimečný živák Eagles Of Death Metal nebo novinka Accept.
Pokud se v pondělí 7. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

A$AP Twelvyy - 12 (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / trap

A$AP Twelvyy - 12
Osmadvacetiletý americký rapper Jamel Phillips je dalším členem hip hopové skupiny A$AP Mob, který debutuje na světové hudební scéně a to pod jménem A$AP Twelvyy. Jeho prvotina nese jednoduchý název "12" a nabídne celkem čtrnáct skladeb, na nichž se podíleli pochopitelně i jeho slavnější parťáci A$AP Ferg, A$AP Rocky, A$AP Ferg, a také další v pořadí A$AP Ant a A$AP Nast. Kromě nich ho ve studiu doplnil ještě Fredro Starr z hardcore hip hopových Onyx, trio Flatbush Zombies, Joey Badass, nebo Telana. Bližší seznámení s tímto nováčkem můžete absolvovat na jeho VEVU.


Accept - The Rise Of Chaos (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Accept - The Rise Of Chaos
Už patnácté studiové album si pro nás připravili němečtí Accept. Fanoušci heavy metalu se mohou těšit na představení nového kytaristy Uwe Lulise a bubeníka Christophera Williamse. Stejně jako u předchozích třech studiových desek, vznikla i tato ve spolupráci s producentem Andy Sneapem. Společně dali dohromady deset písní, které podle slov muzikantů pojednávají o "chaosu ve světě způsbeném lidmi". Dosavadní recenze nahrávku velmi chválí a jestli tvrdí pravdu, posuďte sami poslechem kousku "The Rise Of Chaos". Ten najdete společně s videoklipem na YouTube.oom.


Eagles Of Death Metal - I Love You All The Time - Live At The Olympia In Paris (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Eagles Of Death Metal - I Love You All The Time - Live At The Olympia In Paris
Možná si pamatujete na tragédii, která se stala v roce 2015 na koncertu Eagles Of Death Metal. Na show tehdy vtrhl ozbrojený muž, který svou střelou zabil téměř devadesát lidí. Kapela se o pár měsíců později do Francie vrátila a odehrála emotivní koncert v rámci turné "Nos Amis". Záznam z tohoto výjimečného večeru nyní vychází jako živák a přináší navíc krátké vystoupení kapely na koncertu v L.A. Set "I Love You All The Time - Live At The Olympia In Paris" je k dostání na DVD i na dvou CD. Ukázku v podobě titulní písně najdete na YouTube.com.


Narnia - Narnia (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: melodický metal

Narnia - Narnia
Švédští meldičtí metalisté z formace Narnia připravili po dlouhých sedmi leteech nové studiové album. Nahrávka s jednoduchým názvem vznikala pod dohledem Thomase Johanssona a přebal desky vytvořil Markus Sigfridsson. Z devíti nových písní (a dvou bonusů navíc) si můžete poslechnou zejména skladbu "Thank You", kterou najdete i s videoklipem na stránkách YouTube.com. Deska bude dostupná hned v několika verzích - jako klasické CD a také jako digipak (právě s bonusovými písněmi navíc).


Tip týdne

Black Grape - Pop Voodoo (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: funk rock / britpop / alternativní rock

Black Grape - Pop Voodoo
Anglickou kapelu Black Grape už pamatuje pouze několik málo hudebních fanoušků. Poslední album vydali před dvaceti lety, ovšem nejvíce bodovali s debutem "It's Great When You're Straight...Yeah", který patřil v roce 1995 k nejlepším britským deskám. Před nějakým časem se rozhodl Shaun Ryder tento projekt obnovit, ovšem bez většiny původních členů. Zůstal pouze vokalista Kermit. Loni společně s Goldie a Paulem Oakenfoldem podpořili britský fotbalový tým na mistrovství Evropy a nyní přichází konečně s třetím albem "Pop Voodoo". Na něm ve dvanácti písních kombinují funk rock, motownský soul, trip hop a brit pop s alternativním rockem. Že i v této okleštěné sestavě Black Grape neztratili nic z invence a muzikantského umu, můžete zkoumat na jejich VEVU.


George Thorogood - Party Of One (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock / boogie rock

George Thorogood - Party Of One
Americký kytarista a zpěvák George Thorogood byl donedávna známý jako lídr kapely George Thorogood And The Destroyers, ovšem pro tento rok, na svém čtrnáctém albu, se rozhodl nahrát desku pouze sám na svoji kytaru a foukací harmoniku. Nazval ji velmi příznačně "Party Of One" a skládá jím poctu svým bluesovým, countryovým a folkovým vzorům. Mezi patnáctkou písniček najdete skladby Roberta Johnsona, Willieho Dixona, The Rolling Stones, Johna Lee Hookera, Hanka Williamse, Elmora Jamese, či Boba Dylana. První ochutnávky z alba servíruje Thorogood na svém YouTube.com profilu.


Briana Marela - Call It Love (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní elektronická hudba / indietronica

Briana Marela - Call It Love
Ačkoli má americká hudebnice Briana Marela na svém kontě tři alba, u nás se o ní zmiňujeme teprve poprvé. Vyrostla v Seattlu a na univerzitě v Olympii ve státě Washington studovala hudební technologie. První dvě alba vydala na své náklady, zatímco to dosud poslední, stejně jako novinku "Call It Love", už nahrála pro vydavatelství Jagjaguwar Records. Obdobně jako předchůdce i letošních jedenáct písniček produkovala Alex Somers, přítelkyně a úzká spolupracovnice Jónsiho ze Sigur Rós, která mimo to udávala směr hudby také v případě Damiena Rice. S indietronikou a zvukovými experimenty Briany Marely se můžete seznámit například na jejím profilu na bandcampu.


Tal & Groethuysen - Colors + Yaara Tal - Polonaise (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Tal & Groethuysen - Colors
Tento týden vám nabídneme dvě alba klasické hudby a v obou má prsty izraelská klavíristka Yaara Tal. Tím prvním je CD "Polonaise", kam zařadila hned třináct polonéz. Deset z nich má na svědomí Franz Xaver Mozart a zbývající Frédérik Chopin. Druhé CD s názvem "Colors" nahrála s dlouholetým partnerem, klavíristou Andreasem Groethuysenem, kde společnými silami ztvárnili celkem sedm kompozic - čtyři od Claudea Debussyho a tři od Richarda Strausse. Více se o obou projektech dozvíte na stránkách dua.


Blackmore's Night - To The Moon And Back (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: keltský rock / folk rock

Blackmore's Night - To The Moon And Back
Už jen několik dní zbývá do koncertu Blackmore's Night v Brně a Českém Krumlově. Ritchie Blackmore a Candice Night tam dovezou ještě horké a novotou vonící CD "To The Moon And Back", které je výběrem toho nejlepšího za dvacet let existence dua. Fanoušci ovšem rozhodně nemusí být zklamaní. Kompilace nabídne hned dva disky a šestadvacet písniček. Mezi nimi najdete ty největší hity dokonce hned ve dvou verzích, v originální podobě a pak zcela nově nahrané, oblíbené instrumentální skladby a také dvě bonusové skladby. Seznam všech písní nabízí německý Amazon.


Wage War - Deadweight (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: metalcore

Wage War - Deadweight
Popularita metalocoreového žánru sice v posledních letech spíše upadá, a tak je obzvlášť překvapivé, pokud se na scéně objeví nová kapela. Wage War určitě k těm novějším patří a jejich novinka "Deadweight" symbolizuje právě tu sílu, kterou metalcore stále má. I když moderní trendy velí být o něco melodičtější, užijí si desku i pravověrní fanoušci. Některé ze dvanácti nových písní si můžete poslechnout v odkazech v recenzi na serveru Metalinjection.net, kde deska získala velmi kladné ohodnocení.


Dále vychází:

Álvaro Albiach - José Zárate: The Future Heritage (Sony Music)
Circus Maximus - Havoc In Oslo (DVD) (Mystic Production)
Circus Maximus - Havoc In Oslo (BluRay) (Mystic Production)
Dead Cross - Dead Cross (Mystic Production)
Def Leppard - Hysteria (Universal)
Def Leppard - Hysteria/Deluxe (Universal)
Def Leppard - Hysteria/Super Deluxe (Universal)
Dirkschneider - Live - Back To The Roots - Accepted ! (DVD) (Mystic Production)
Dirkschneider - Live - Back To The Roots - Accepted ! (BluRay) (Mystic Production)
Eagles Of Death Metal - I Love You All The Time: (BluRay) (Universal)
Eagles Of Death Metal - I Love You All The Time: (DVD) (Universal)
Jonah - Wicked Fever (Mystic Production)
Kaizer - Lebenszeitverschwender (Mystic Production)
Lifeless - Occult Mastery (Mystic Production)
Lifeless - Occult Mastery (Limited Editon) (Mystic Production)
Luciano Pavarotti - The Great Luciano Pavarotti (Sony Music)
Maryla Jonas - The Maryla Jonas Story - Her Complete Piano Recordings (Sony Music)
Obscurity - Streitmacht (Mystic Production)
Overzicht - Das Erbe Unserer Ahnen (Bertus)
Putrid Offal - Anatomy (Mystic Production)
The Nights - The Nights (Mystic Production)
Versengold - Funkenflug (Sony Music)
World Trade - Unify (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Accept - Rise of Chaos (Mystic Production)
Beck - Mutations (Universal)
Black Grape - Pop Voodoo (Universal)
Brian Eno - Another Green World (Universal)
Brian Eno - Before And After Science (Universal)
Brian Eno - Here Come The Warm Jets (Universal)
Brian Eno - Taking Tiger Mountain (Universal)
Briana Marela - Call It Love (Mystic Production)
Cypress Hill - Black Sunday (Sony Music)
Cypress Hill - Iv (Sony Music)
Dead Cross - Dead Cross (Mystic Production)
Def Leppard - Hysteria (Universal)
Dirkschneider - Live - Back To The Roots - Accepted ! (Mystic Production)
Fangclub - Fangclub (Universal)
George Thorogood - Party Of One (Universal)
Chuck Berry - The Great Twenty-Eight (Universal)
Ice Cube - Death Certificate (Universal)
Jonah - Wicked Fever (Mystic Production)
Keane - Hopes And Fears (Universal)
Lifeless - Occult Mastery (Mystic Production)
Manic Street Preachers - This Is My Truth Tell Me Yours (Sony Music)
Midnight Oil - The Complete Vinyl Box Set (Sony Music)
Mondo Cozmo - Plastic Soul (Universal)
Mosley Miles - Uprising (Universal)
Paul Simon - Still Crazy After All These Years (Sony Music)
The Clash - Give 'Em Enough Rope (Sony Music)
Wage War - Deadweight (Universal)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY