Vrcholí natáčení hraného dokumentu o Pavlu Žalmanovi Lohonkovi. Přispět na něj můžete na Hithitu

23.07.2017 19:13 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Pavel Žalman Lohonka patří k největším legendám domácí folkové scény. Jeho písničky se hrají u táboráků a on sám jako člověk má ve svém curriculum vitae uloženy zážitky, které by mnohým na jeden život nevystačily. Loni oslavil sedmdesátiny novou deskou "Cestující muž", knihou "Sedmdesát jar písniček a povídání" a v příštím roce oslaví padesát let na hudební scéně.

Dostatek námětů pro to, aby mohl vzniknout film, tedy rozhodně je. Malý, ale zkušený tým složený z lidí, kteří se řadí mezi Žalmanovy nejbližší přátele a kolegy tak už před lety začal rozjímat nad otázkou, jak celé dílo, které má název "Naslouchám tichu země aneb Žalman v sedmi obrazech" uchopit.

Nabídek od dokumentaristů dostal Žalman už v minulosti několik, tento dokument je však z velké části hraný a jeho cílem je představit Žalmana lidem, kteří mu fandí i těm, kteří ho nemusejí až tolik znát a také ozřejmit, proč se stal legendou. Režisér Zdeněk Gawlik a scénárista Jan Hlaváč tak natočili dílo, které by mělo být v dubnu roku 2018 promítáno ve vybraných kinech a bude uvedeno o půl roku později i v České televizi. Produkce se ujala společně s Českou televizí i společnost Supergram.

Dílo už tedy natočeno z větší části je, ještě je však potřeba udělat mnoho práce na postprodukci, střihu filmnu a hlavně zvuku, který je díky symfonickým pasážím velmi náročný. Proto se autoři rozhodli požádat o pomoc své fanoušky prostřednictvím crowdfundingového portálu Hithit.cz, kde by rádi vybrali na dokončení dokumentu půl milionu korun. Přispět je možno zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY