Popová Halsey je dobrá Halsey. Ochutnávka "Strangers" je toho důkazem

02.06.2017 15:45 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Nejsou to ani dva roky, co Halsey vydala svůj debut "Badlands", přesto už je ode dnešního dne na světě jeho nástupce. Novinka "hopeless fountain kingdom" má v ploše alba o něco více urban nádech, ale nezapomnělo se ani na čistý pop, v němž má zpěvačka zapuštěné kořeny. Důkazem je promo singl "Strangers", na nějž byla přizvána i Lauren Jauregui, členka Fifth Harmony.

Přímočará skladba pro svůj soudobý zvuk není žádnou revolucí v rámci žánru. Přesto je v jednom ohledu unikátní - snad poprvé se mainstream dočkal duetu dvou dívek zpívajících o uhasínající lásce - mezi sebou.

"Řekla, že už nejsme milenci, jsme si navzájem cizí, spojuje nás pouze ten strašný hlad po dotycích, po lásce, po tom něco cítit," zpívá se v refrénu, který tak nemohl být o nic méně doslovný. Americká interpretka se nikdy netajila svou bisexualitou, a tentokrát se tak bez zbytečných metafor vyzpívává ze svých milostných zkušeností. Spolu s Lauren Jauregui tím vdechla život neotřelému hudebnímu pokusu dostat další z podob lásky mezi nejširší posluchačskou veřejnost. A taková porce autenticity je pro současný pop jedině vítanou změnou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY