Sólový debut Petra Muka vyjde po dvaceti letech v luxusní reedici

18.05.2017 11:17 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Petr Muk debutoval na sólové dráze eponymní deskou a takřka na den přesně po dvaceti letech vydává Warner Music její reedici na 2CD, přičemž druhý disk bude zaplněn dvanácti bonusy. Původní album prošlo novým digitálním remasteringem a dostalo speciální obal, ve kterém nechybí neznámé fotografie, vzpomínky a sleevenote dlouholetého Mukova spolupracovníka a kamaráda Karla Deniše.

Petr Muk - Petr Muk
© facebook interpreta
"Chcete-li skutečně poznat a pochopit Petra Muka jako muzikanta i člověka, bez jeho prvotiny to není možné. Pokud snad zestárly některé tehdy módní elektronické zvuky, pak jím zpívaná slova stále platí. Nejvíc tam, kde se urputnou prací podařilo najít vytouženě masivní, několika vrstvami kytar definovaný sound, vzorně sloužící poslání songů," vypráví Deniš.

Bonusový disk dostal název "Předtím… a potom". Jsou na něm nahrávky, které sólovému debutu buď bezprostředně předcházely nebo naopak vyšly chvíli poté. Nechybí tak hity kapely Shalom, které doposud vyšly pouze na kompilaci "Dekáda", "Stín katedrál" a "Šeptám". Důraz je také kladen na demosnímky reedovaného alba. "Loď ke hvězdám" je zde v singlové verzi. Album vychází 19. května.

Tracklist alba je následující: CD1: Probouzím sen, Přicházíš s láskou, Loď ke hvězdám, Proměníš se v duhu, Letím tmou, Jsi ztracená, Okno v nebi, V slunci Tě hledám, Silmarillion, Nesmíš se splést, Anděl, Loutky, Slzy dvou, Dál do srdcí, Ty víš, kde jsem. CD2: Stín katedrál feat. Michaela Klímková, Šeptám, Přicházíš s láskou - demo, Jsi ztracená - demo, Okno v nebi - demo, V Slunci tě hledám - demo, Srdce a kámen (Anděl - demo), Krása (Dál do srdcí - demo), Loď ke hvězdám (kappa verze), O lidech feat. Bára Basiková, Láska tíží, Kdyby tady byla taková panenka feat. Michaela Klímková.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY