Kdo se letos utká o REC.stage? Představujeme vám poslední trio nominovaných

02.05.2017 16:30 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

I letos se mohli tuzemští interpreti přihlásit k REC.yklaci, pokusit se zaujmout porotu a vyhrát koncerty na předních českých festivalech. Z devíti nejzajímavějších nyní máte možnost vybrat tři, kteří stráví léto na pódiích. Podívejme se na všechny postupující trochu blíže. Pokračujeme se Snap Call, Tomas Bocek a Vivian.
Soutěž o účinkování na REC.stage Čistého festivalu jsme vám již představili. A abyste měli volbu během hlasování snadnější, představíme vám postupně všech devět interpretů, kteří se dostali do úzkého výběru poroty. Připomeňme, že vítězové soutěže si zahrají na REC.stage předních českých festivalů Colours Of Ostrava, Rock for People, Benátská, Sázavafest a Sweetsen fest a navážou tak na loňské vítěze Pekaře, Thoma Artwaye a Cocaine Party. I letos je portfolio užší nominace plné talentovaných, zajímavých jmen, a proto vám nyní ve třetím, závěrečném dílu krátké série představujeme turnovskou blues-rockovou skupinu Snap Call, písničkáře Tomáše Bočka z Prahy a broumovské rockové trio Vivian.

Snap Call

Identity Card

Věk: 5 let
Místo narození: Turnov
Styl: blues-rock
Diskografie: EP 2016 (2016), EP 2015 (2015), EP 2014 (2014)

Mladá blues-rocková skupina Snap Call, ve složení David Hlůže (zpěv, basa), Vojtěch Kořínek (kytara), Lukáš Václavík (kytara) a Vítek Jíra (bicí), toho už za svou relativně krátkou kariéru stihla hodně. Neúprosně koncertuje, vydává pravidelně ípíčka s novým materiálem a v roce 2015 dokonce vyhrála soutěž Skutečná liga. Mimo to se i dostali do nejužší nominace tří kapel, z nichž vítěz měl předskakovat na pražském koncertě AC/DC. Velkou oblibu u fanoušků si Snap Call potvrdili účastí v crowdfundingové kampani na Startovač.cz, kde jejich finanční požadavek na natočení klipu naplnili fanoušci více než dvojnásob. Letos pak dosáhli dalšího úspěchu, když si je Wohnout vybrali jako předskokany pro své "Jarní unplugged tour". Jejich obliba tkví především v příjemné kombinaci jižanského rocku a klasického dřevního rock'n'rollu s pevnými kořeny v blues i dirty country

Tomas Bocek

Identity Card

Věk: 5 let
Místo narození: Praha
Styl: indie, folk
Diskografie: žádná

Tomáš Boček aka Tomas Bocek patří k současné silné generaci mladých písničkářů, kteří svou kariéru hudebníků odstartovali tzv. buskingem nejen na českých ulicích a v klubech, ale i v zahraničí. O jeho talentu se rozhovořil i producent Boris Carloff, kteří s Tomášem spolupracoval na singlu "You Are". "Mám rád, když někdo umí zpívat, a můžu s klidným srdcem říct, že Tomas Bocek je jeden z největších talentů, které jsem měl kdy ve studiu. Vidím v něm velký přesah, jak pěvecký, tak skladatelský, který překračuje hranice naší republiky." K úspěšnému singlu byl pořízen i povedený videoklip natočený v Bohnicích pod režijní taktovkou Adama Vopičky. Kromě vlastní tvorby najdeme na jeho YouTube kanálu i mnoho zajímavých coververzí od Justina Biebra, Lany Del Rey, Coldplay či Selah Sue.

Vivian

Identity Card

Věk: 2 roky
Místo narození: Broumov
Styl: rock-pop
Diskografie: Exponáty (2016)

Broumovští Vivian disponují vším, co by mladá rocková parta měla mít. Dobrou image, schopnost napsat silné refrény a v zásobě mít uloženou pořádnou dávku energie. Mladé trio funguje pod názvem Vivian teprve od roku 2015, kdy volně navázalo na skupinu Arven. Hned týž rok dokázali zvítězit v kategorii Junior v soutěži Skutečná liga. Působivý start následující rok okořenili účastí na festivalech Okoř se šťávou, Benátská, Rockování či Basinfirefest. Na konci roku 2016 pak vydali svůj debut "Exponáty" plný rockových kytar i popových melodií. Textově se orientují hlavně na mladší publikum, a nechybí tak nesmrtelná témata prvních lásek a pocitů s nimi spojených. Za své vzory uvádějí Nirvanu, Kiss nebo Guns N' Roses. V letošním roce svou studiovou prvotinu doprovodili videoklipem k singlu "Ztracený lásky" v režii Jakuba Chudého.

Nezapomeňte, že i pro tyto tři kapely můžete až do poledne 7. května hlasovat na webu Čistého festivalu, dostat je tak na REC.stage pěti festivalů a vy u toho můžete navíc vyhrát spoustu vstupenek!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY