Předskokany Gojiry budou Atari Terror

16.04.2017 10:48 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Francouzská Gojira na svém probíhajícím evropském turné vyprodává sály. Již 7. června tohoto roku je netrpělivě očekávána také v pražském Lucerna Music Baru, kam si jako své předskokany pozvala tuzemskou úderku Atari Terror. Dvojitá porce nekompromisní výbušné energie je zaručena.

Šestičlenná formace Atari Terror pod vedením frontmana a zpěváka Daniela Kurze se rozhodla udělat výjimku a i přes ohlášenou roční pauzu vystoupí jako předskokan evropské metalové hvězdy. "Kdybyste se nás během posledních tří let zeptali, s kým bychom chtěli hrát, řekli bychom asi všichni jednoznačně jméno Gojira. Pro mě osobně je to nejlepší metalová kapela současnosti, a jelikož jsem měl možnost se osobně a pracovně s Gojirou už dvakrát setkat, jsme šťastní, že to dospělo až do stádia, kdy jim můžeme s Atari předskočit a být součástí nejlepšího metalu světa," dodává sám Kurz.

Ostatně nebude to poprvé, co Atari Terror změří síly se zahraničními kolegy. Za třináct let na scéně sjezdili republiku křížem krážem, jejich tvrdý moderní crossover rozpumpoval publikum v sousedním Polsku, Německu a Slovensku, zahráli si však i na Ukrajině nebo v Nashvillu. Mimo to předskakovali americkým legendám Korn, vystoupili na Sonisphere, bodovali na předních příčkách českých hitparád i v talentových soutěžích a navíc stihli vydat čtyři alba. Je jisté, že francouzská čtveřice bude mít v Atari Terror více než důstojný warm up.

Gojira přijíždí do Čech v rámci turné k aktuální desce "Magma", vydané vloni v červnu u prestižního labelu Roadrunner Records. "Magma" byla nominována na Grammy 2016 a to hned ve dvou kategoriích - Nejlepší metalový výkon i Nejlepší rockové album. Na desetipísňovém albu rozšířila francouzská Gojira, tvořená bratry Joem (vokály, kytara) a Mariem Duplantierovými (bicí), kytaristou Christanem Andreuem a basistou Jean-Michelem Labadiem, svou zvukovou paletu. "Magma" představují jako nejvášnivější, nejsilnější i nejčistší počin své kariéry. A nepochybně i nejsmutnější. Natáčení šesté řadovky ovlivnil skon matky Duplantierů.

Gojira působivě osciluje mezi extrémy, snaží se nalézat krásu v těžkostech, uvědomuje si křehkost života. To vše za doprovodu úderných kytarových riffů. Album "Magma" vznikalo bez producenta, kapela se vrátila do dřevních začátků, kdy si vše zpracovávala sama. Jen v lepších podmínkách vlastního, nově vybudovaného studia Silver Cord v New Yorku. Oproti dřívější deathmetalové neúprosnosti přichází s lyričtějšími, melodičtějšími linkami. Není tak překvapením, že "Magma" je posluchačsky nejpřístupnější nahrávkou, aniž by čtveřice snižovala laťku.

Kapela datuje své počátky do roku 1996, výjimečnost uskupení tkví v sympatickém akcentování ochrany přírody, environmentální témata jsou častým námětem jejich textů, stejně jako politika nebo spiritualita. Vstupenky na pražský koncert jsou v prodeji v síti Ticketpro a GoOut. Koncert pořádá agentura Charm Music.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY