Michal Pavlíček & Čombeband potěší v pražské Akropoli příznivce instrumentálního rocku

12.04.2017 14:03 - Tomáš Rozkovec | foto: facebook interpreta

20. duben bude svátkem příznivců kytarového umu Michala Pavlíčka, který vystoupí v pražské Akropoli se skupinou pojmenovanou podle jeho letité přezdívky - Čombebandem.

Výčet všeho, na čem se kdy Michal Pavlíček - fenomenální kytarista, skladatel, příležitostný zpěvák - podílel, by vydalo na samostatný a velmi obsáhlý článek. Ale širší veřejnosti je umělec (alias Čombe, tuto přezdívku kdysi dostal podle někdejšího konžského separatisty Tshombeho) známý především svým vystupováním s Pražským výběrem či skupinou Stromboli, ve které představil, krom zpěvačky Báry Basikové i svou snivější tvář. Naopak repertoár plný rockového drivu kvetl v seskupení s Otou Balagem a Kamilem Střihavkou (BSP).

Mezi těmito hlavními proudy Pavlíčkovy hudební kariéry, které byly střídavě ukládány do zimního spánku, aby byly posléze opět probouzeny, si našel čas na komponování muzikálů, filmové a symfonické hudby, se kterou sklidil úspěch i na mezinárodním poli, ale též na hraní v triu, které vždy oplývalo muzikantskou ekvilibristikou (Big Heads, Trio, Čombeband). Krom protagonisty, který rozšířil svůj původní band z tria na kvartet, se v Akropoli představí: Miloš Meier (bicí), Martin Ivan (basa), Michal Nejtek (klávesy). Spolčení těchto skvělých instrumentalistů slibuje velký hudební zážitek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY