Petrovi Jandovi vyjde k pětasedmdesátinám kompilace sólových písní "Ještě držím pohromadě"

06.04.2017 11:39 - Milan Menčík | foto: Supraphon

Kapela Olympic letos oslaví pětapadesát let na scéně dvěma velkými koncerty v Brně a Praze. Její frontman Petr Janda bude slavit o to víc, že mu 2. května bude 75 let. Supraphon si u té příležitosti připomene jeho hudební aktivity mimo Olympic.

Petr Janda - Ještě držím pohromadě
© facebook interpreta
Janda se poprvé výrazně osamostatnil v roce 1985, kdy společně s Petrou Janů vydali desku "Jedeme dál". Na ni volně navázali o šestnáct let později druhým dílem. Sám rockový doyen ale natočil dvě sólová alba "Co je dobrý a co zlý" a "Jednou jó, jednou né". Právě na něm se nachází skladba "Ještě držím pohromadě", která dala titul nové kompilaci.

Autor výběru Oldřich Zámostný nezapomněl ani na Jandovu účast v projektu Kulhaví poutníci, na instrumentální spolupráci s Lubošem Andrštěm a Lubomírem Brabcem, duety s dcerou Martou, Alešem Brichtou či trojzpěv znovu s Alešem Brichtou a Jakubem Smolíkem.

Na své si přijdou i opravdoví fajnšmekři, protože nebudou chybět ani zatím nikde nezveřejněné snímky "Ať žije rokenrol!" nebo část loňského koncertního vystoupení v bostonské Berklee School Of Music, kde zazněla také kultovní "Želva". Vše doplní stylový vzpomínkový booklet se speciálními fotografiemi. Album "Ještě držím pohromadě" vychází 21. dubna 2017.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY