Drake s "More Life" dominoval americkým albům díky rekordním streamům

29.03.2017 22:22 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

"More Life", nový počin Drakea, odstartoval s více než půl milionem jednotek, zejména díky rekordní porci streamů, která překonala i úvodní týden "Views". Porazil mimo jiné novinky Depeche Mode a Ricka Rosse. Vedle toho rapper překonal i jisté rekordy singlové Hot 100, které jinak dále vévodí Ed Sheeran.
Ed Sheeran - Shape Of You
© facebook interpreta
SINGLY - Modrý artwork singlu "Shape Of You" vidíme v článku již podeváté. Ed Sheeran dominuje všem měřítkám potřetí za sebou, což se zatím povedlo pouze The Chainsmokers s "Closer" a Marku Ronsonovi s "Uptown Funk!". Hit měl 97 tisíc downloadů, 46,4 milionů streamů a 171 milionů rádiových impresí. Přes 170 mega se někdo dostal poprvé od "Hello" Adele.

Stříbro zopakoval Bruno Mars, bronzoví tentokrát byli Zayn a Taylor Swift, když Migos spadli za ně. The Weeknd zůstal pátý, stejně jako Kodak Black šestý.

The Chainsmokers s "Something Just Like This" získali jednu pozici a byli sedmí, "Paris" skončilo desáté. Mezi ně se dvakrát vlezl Drake. Díky debutu "Passionfruit" a "Portland" tak zopakoval úspěch Eda Sheerana, který jako první v historii debutoval s dvěma singly v Top 10 najednou. Celkově měl rapper již 20 hitů v elitní desítce a 154 (!!!) v celém žebříčku.

Šílený je ale především fakt, že úplně celé album "More Life", 22 stop (z toho 21 nových), se vlezlo do Hot 100 a spolu s dvěma dalšími tracky tak Kanaďan obsadil 24 pozic ze sta, čímž překonal své vlastní rekordy s "Views" (16 nových, 20 celkem).

Tři další novinky měli na svědomí jiní: na chvostu žebříčku debutovali Machine Gun Kelly a Hailee Steinfeld s "At My Best", Rick Ross s "Trap Trap Trap" a Jason Derulo, Nicki Minaj a Ty Dolla $ign se "Swalla".

    Top 10 - singly:
  1. Ed Sheeran - Shape Of You
  2. Bruno Mars - That's What I Like
  3. Zayn & Taylor Swift - I Don't Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker)
  4. Migos feat. Lil Uzi Vert - Bad And Boujee
  5. The Weeknd feat. Daft Punk - I Feel It Coming
  6. Kodak Black - Tunnel Vision
  7. The Chainsmokers feat. Coldplay - Something Just Like This
  8. NDrake - Passionfruit
  9. NDrake feat. Quavo & Travis Scott - Portland
  10. The Chainsmokers - Paris

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Drake - More Life
© facebook interpreta
DESKY - Dle slov Drakea samotného je nový počin "More Life" playlistem. Není to tedy ani album, ani mixtape. Takže Wikistránka s jeho diskografií je zase o něco složitější. Tento playlist v prvním týdnu dosáhl 505 tisíc jednotek při 226 tisících v čistém digitálním prodeji. Fyzický začne až tento týden.

Za pozornost stojí zejména suma přepočítaných streamů: 257 tisíc. Skladby z desky byly přehrány 384,8 milionkrát, čímž výrazně překonal předchozí rekord jeho "Views" (163 tisíc jednotek, 245,1 milionů streamů).

Nevídaná čísla mu vynesla jednoznačné vítězství, rapperovo sedmé v řadě, a má už stejně jako Kanye West a Eminem.

Za Edem Sheeranem pak najdeme dalšího hiphopera, Ricka Rosse. S "Rather You Than Me" získává deváté Top 10 umístění kariéry, a cifrou 106 tisíc jednotek překovává výsledek předchozí řadovky "Black Market".

"The Beauty And The Beast soundtrack" spadl na čtyřku, přestože si výrazně polepšil. Za ním jsou noví Depeche Mode, "Spirit" je tak jejich osmým albem tak vysoko.

V třetí desítce můžeme najít taneční pop od Zary Larsson ("So Good") a Pitbulla ("Climate Change"). Debutovala i "The Definitive Collection" zesnulého Chucka Berreho a novinka Milky Chance "Blossom" (64).

    Top 10 - alba:
  1.  N Drake - More Life (505 tisíc jednotek)
  2. Ed Sheeran - ÷ (119, -34 %)
  3.  N Rick Ross - Rather You Than Me (106)
  4. ▼ Různí - Beauty And The Beast (99, +74 %)
  5.  N Depeche Mode - Spirit (64)
  6. Bruno Mars - 24K Magic (51, -6 %)
  7. ▼ Různí - Moana Soundtrack (50, -4 %)
  8. Future - FUTURE (40, -19 %)
  9. The Weeknd - Starboy (39, -12 %)
  10. Migos - Culture (37, -12 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY