Between the Buried and Me vydávají živý záznam opusu "Coma Ecliptic"

29.04.2017 10:31 - Matěj Kostruh | foto: Between The Buried and Me Bandcamp 2017

Americká progresivní formace Between the Buried and Me vydala 28. dubna novou nahrávku se záznamem jejich živého vystoupení s názvem "Coma Ecliptic Live".

Koncert byl audiovizuálně nasnímán 4. října loňského roku v The Observatory North Park v kalifornském San Diegu a tvoří jej kompletní pódiové provedení poslední řadové desky skupiny "Coma Ecliptic" v její koherentní podobě. Tu magazín Rolling Stone popsal jako "...kosmickou operu znějící zčásti jako Stravinskij, zčásti jako Queensrÿche".

Baskytarista Dan Briggs o vzniku živého záznamu říká: "Nápad nafilmovat 'Coma Ecliptic' byl založen na snaze zachytit vzhled a dojem z show, kterou vyprodukoval náš vrchní osvětlovač Chris Hill jako set pro celé album." Briggs dodává, že nahrávka je pro skupinu a její vývoj velmi významná, a že se tak jedná o skvělý způsob, jak shrnout poslední dva roky, které s deskou kapela každodenně trávila.

Between the Buried and Me je mnohými vysoce ceněná progresivní skupina ze Severní Karolíny v USA. Zejména na začátku jejich působení se hudba pětičlenného kolektivu vyznačovala nekonvenční směsicí metalcoru, death metalu a progu, jež vyvrcholila zejména na průlomovém albu "Alaska" z roku 2005. Koncepční art-rocková opera "Coma Ecliptic" však představuje daleko vyzrálejší materiál. Progresivní, kritikou vyzdvihovaný počin obsahuje mnoho dramatických dějových zvratů, skvělých instrumentálních výkonů a je doslova prošpikován odkazy na umělecké velikány typu Pink Floyd, Yes, Genesis nebo Queen. Vše je podáno velmi novátorským způsobem a pro kapelu typickým rukopisem. Záznam "Coma Ecliptic Live" je dostupný hned v několika formátech, a to na CD, DVD či vinylu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY