Coldplay to opět zkouší s tanečním popem. The Chainsmokers dokonale zabili jejich múzu

24.02.2017 10:05 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

První otázka je jasná - ovlivňuje kvalitu písničky skutečnost, pro koho je psaná? Pokud se na taneční novinku "Something Just Like This", na níž spojili síly Coldplay a The Chainsmokers, budeme dívat jako na singl elektronického dua z jejich chystaného debutu, nikdo nemůže být pobouřen. Písnička je totiž zcela stejná jako veškerý zbytek jejich tvorby. Optikou fanoušků britské skupiny Coldplay však něco nehraje - toho juchání je tu totiž až příliš.

Pro britskou čtyřku není žádnou novinkou spolupracovat s producenty taneční hudby, ostatně hit "A Sky Full Of Stars" z desky "Ghost Stories" měl na svědomí tehdy populární Avicii. Jenže celá esence jejich písní se stejně jako v předchozím případě utápí pod soudobou elektronikou, na niž (ne)budeme za pár let vzpomínat stejně nostalgicky jako na dnes již přežité dubstepové předěly. Text o hledání (a zřejmě i nalezení) té pravé i bez superschopností je tentokrát až příliš simplistický, koneckonců nic jiného mu kompozice skladby nedovoluje. Jediné, co se vydařilo bez výhrad, je hravé lyric video.

Mělo tedy smysl "Something Just Like This" vydávat? Ekonomicky jistě ano - singl je to zábavný, rádia ho ochotně roztočí na plné obrátky až do konce léta a Coldplay se zase jednou mihnou v hitparádách. Živá verze z předávání Brit Awards, kde byla píseň 22. února poprvé představena, měla navíc slušný drive. Má ale skladba nějakou hudební hodnotu? Bohužel jen nevelkou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY