Big Sean ovládl žebříček Billboard s albem "I Decided"

14.02.2017 19:35 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Rapper Big Sean se čtvrtou řadovkou "I Decided" získal v USA své druhé zlato. 151 tisíc jednotek bylo více než dvojnásobek stříbra, které po Super Bowlu obsadila Lady Gaga s "Joanne". V singlech zopakoval vítězství Ed Sheeran, "Million Reasons" Gagy se vyšvihlo na čtyřku.
Ed Sheeran - Shape Of You
© facebook interpreta
SINGLY - Po pěti týdnech v žebříčku má "Shape Of You" Ed Sheeran třetí zlato na kontě. V digitálu byl v posledním týdnu druhý nejlepší se 115 tisíci stažení a 33,3 miliony streamů, v rádiích nově zvítězil se 130 miliony impresí. Je to vůbec jeho první nejposlouchanější singl.

Migos s "Bad And Boujee" zůstali stříbrní, stejně jako Zayn & Taylor Swift bronzoví. Na čtyřce se však objevila Lady Gaga s "Million Reasons". Singl do té doby dosáhl maximálně 52. příčky a před 2 týdny z Hot 100 vypadl. Při show na Super Bowlu ale zaujal nejvíc a re-entry na čtyřce je historicky nejvyšší. Skladby z desky "Joanne" se prodalo 149 tisíc, a navazuje tak po dlouhých šesti letech na downloadově vítězný "Born This Way".

Na pětku kvůli tomu spadli MGK a Camila Cabello a šestku nově vybojoval Big Sean. "Bounce Back" se streamově zadařilo díky vydání celé desky, viz níže. Jedná se o jeho třetí Top 10 hit. Desítku uzavírají dva singly The Chainsmokers, Alessia Cara a Maroon 5. Naopak z ní po dlouhé době vypadl The Weeknd.

Nejvyšší novinku má Big Sean: "No Favors", na kterém mu hostuje Eminem, odstartovala na 22. místě. Druhý nejvyšší debut se podařil Imagine Dragons, "Believer" najdeme na čtyřicet trojce. Příští týden bude zajímavé sledovat start "Chained To The Rhythm" Katy Perry a dopady ceremoniálu Grammy.

    Top 10 - singly:
  1. Ed Sheeran - Shape Of You
  2. Migos feat. Lil Uzi Vert - Bad And Boujee
  3. Zayn & Taylor Swift - I Don't Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker)
  4.  R Lady Gaga - Million Reasons
  5. Machine Gun Kelly & Camila Cabello - Bad Things
  6. Big Sean - Bounce Back
  7. The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
  8. Alessia Cara - Scars To Your Beautiful
  9. Maroon 5 feat. Kendrick Lamar - "Don't Wanna Know"
  10. The Chainsmokers - Paris

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Big Sean - I Decided
© facebook interpreta
DESKY - Rapper Big Sean svou čtvrtou sólovkou získal své páté Top 5 umístění. Jak je to možné? Loni vydal ještě album "TWENTY88" s Jhené Aiko. Novinka "I Decided" je po "Dark Sky Paradise" druhá na zlatě. Získal ho díky 151 tisícům jednotek, z čehož pouze 65 tisíc bylo v čistém prodeji.

Migos po debutu na jedničce ztratili jen necelou polovinu jednotek (protože je stejně pohánějí jen streamy singlu), ale spadli až na bronz. Na stříbro totiž vyskočila po Super Bowlu Lady Gaga s "Joanne". A nejen to, na šestce se objevilo i debutové "The Fame".

Trochu z jiného soudku je druhá novinka, "Sing It Now: Songs Of Faith & Hope" Reby McEntire. Písničkářka se na tomto albu posunula od country ke gospelu a spirituální křesťanské hudbě.

Na osmičce máme nejvyšší start muzikálové nahrávky od roku 1961. Zadařilo se teenagerskému muzikálu "Dear Evan Hansen". Album vyšlo pod Atlantic Records, které uspělo už s "Hamilton". Ten tehdy odstartoval na dvanáctce a stal se bestsellerem.

Poslední novinkou v Top 10 je "Volume 4" kompilace "RCA-List" od stejnojmenného labelu. Na 36 skladbách uslyšíte například Chrise Browna, G-Eazyho, Snakehips, Alana Walkera, nebo Martina Garrixe.

    Top 10 - alba:
  1.  N Big Sean - I Decided (151 tisíc jednotek)
  2. Lady Gaga - Joanne (74, +818 %)
  3. Migos - Culture (68, -48 %)
  4.  N Reba McEntire - Sing It Now: Songs Of Faith & Hope (54)
  5. The Weeknd - Starboy (47, -7 %)
  6. Lady Gaga - The Fame (38, +986 %)
  7. Bruno Mars - 24K Magic (32, +2 %)
  8.  N Original Broadway Cast - Dear Evan Hansen (29)
  9. Post Malone - Stoney (27, +1 %)
  10.  N Různí - The RCA-List, Vol. 4 (26)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY