Aretha Franklin razantně omezí koncertování

14.02.2017 16:08 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Aretha Franklin už nebude tolik koncertovat jako dřív. Chce si ještě užít svých vnoučat, které zanedlouho začnou studovat na vysokých školách a má v plánu se věnovat rodině, kterou dřív šidila. Přesto se ještě letos hodlá věnovat natáčení nového alba, na kterém spolupracuje se Steviem Wonderem. Své pohnutky vysvětlila v rozhovoru pro detroitskou televizní stanici WDIV Local 4. "Musím vám říct, že tenhle rok končím. Tohle bude můj poslední rok. Budu nahrávat, ale půjde o můj poslední rok, co se týče koncertů."

Nová deska by měla být vydána v září a následovat by ji mělo koncertní turné. To však bude velmi specifické. Sice bude trvat šest měsíců, ale za tu dobu vystoupí Franklin pouze šestkrát - v každém měsíci jednou. Nadále občas vystoupí na místech, která bude pečlivě vybírat. Nic z toho by nemělo znamenat přicházející definitivní konec. Čtyřiasedmdesátiletá interpretka totiž byla celou kariéru velmi aktivní a neumí si představit, že by měla naráz zcela skončit.

Jedna z nejúspěšnějších interpretek všech dob získala osmnáctkrát Grammy a dle magazínu Rolling Stone je nejlepší zpěvačkou všech dob. Vydala víc než třicet alb a od roku 1987 je členkou rokenrolové síně slávy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY