Nové desky 6/2017

11.02.2017 18:11 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tento týden bude mezi novinkami nejvíce zářit hvězdný soundtrack k filmu "Padesát odstínů temnoty", kterému bude konkurovat kritikou oslavovaný Rag'N'Bone Man, cellistka Tina Guo, romantik Michael Botlon nebo jazzový kytarista Kurt Rosenwinkel. Pro rockery tu máme živák Def Leppard a novinku Overkill. Za zmínku stojí také nové počiny Thunder a Long Distance Calling.
Pokud se v pondělí 13. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Různí - Fifty Shades Darker (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / electro r'n'b / alternativní r'n'b / electro pop

Různí - Fifty Shades Darker (soundtrack)
Tento čtvrtek vstoupilo do světových kin pokračování úspěšného snímku "Padesát odstínů šedi" s názvem "Padesát odstínů temnoty". Už soundtrack k prvnímu dílu byl mimořádně úspěšný a to samé se očekává od "Fifty Shades Darker". Do světa ho úspěšně uvedl duet Taylor Swift a ZYANa "I Don't Wanna Live Forever", k nimž se pak v dalších šestácti písničkách připojili Halsey, JRY s Rooty, Tove Lo, Frances, Toulouse, John Legend, The-Dream, Nick Jonas s Nicki Minaj, Sia, JP Cooper, The Avener, Joseph Angel, Anderson East a Kygo s Andrew Jacksonem. Jejich součástí jsou i dvě coververze. "The Scientist" Coldplay má na svědomí Corinne Bailey Rae a popový standard "They Can't Take That Away From Me" nazpíval José James. Tuto šestnáctku ještě doplní dvě kompozice autora scénické hudby Dannyho Elfmana. K dispozici bude i deluxe edice bohatší o další tři písničky Rity Ory, Josého Jamese a skupiny Little Charlie & The Nightcats. Nemalou část již odhaluje VEVO soundtracku.


Def Leppard - And There Will Be A Next (DVD) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Def Leppard - And There Will Be A Next
Slavná rocková formace Def Leppard mjá za sebou velké turné, které nyní přináší i na DVD a Blu-ray disku. Na pulty míří set "And There Will Be A Next Time - Live From Detroit" na DVD a 2CD discích. Kapela vystoupila DTE Energy Music Theatre v Clarkston v Michiganu s nápadem zaznamenat aktuální show přišel frontman Joe Elliott: "Kromě koncertů odehraných v rámci 'Viva Hysteria' nemáme záznam živáku od roku 1988." Kromě koncertu se můžete těšit také na bonusy v rámci videoklipů ke skladbám "Let's Go", "Dangerous" a "Man Enough". Ukázku najdete na Blabbermouth.net.


Tip týdne

Rag'n'Bone Man - Human (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul

Rag'n'Bone Man - Human
Využíváte-li některou z hudebních streamovacích služeb, je velmi pravděpodobné, že už na vás vyskočilo jméno Rag'N'Bone Man, jednoho z velmi očekávaných debutantů roku 2017. Za tímto jménem se skrývá anglický soulový zpěvák Rory Graham, který už svými třemi EP zaujal britskou kritiku natolik, že minulý rok vyhrál Critics' Choice Award. K jeho vítězství jistě přispěl i masivní úspěch singlu "Human", který opanoval vrcholy hitparád po celé Evropě a také v Austrálii. Nyní konečně přichází s debutovým LP, které nazval stejně jako zmíněný hit. Ve standardní verzi pro něj přichystal dvanáct písniček, které deluxe edice rozšíří o dalších sedm kousků. Na jejich produkci se podíleli Two Inch Punch, Jonny Coffer a Mark Crew, tedy pánové, kteří mají sebou spolupráci s Jessie Ware, Gorgon City, či Bastille. Seznámit se s tímto mohutným chlápkem můžete prostřednictvím jeho VEVA.


I.M.T.Smile - hiSTORY Live (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / alternativa

I.M.T.Smile - hiSTORY Live
Skupina IMT Smile oslavila v loňském roce dvacáté výročí své existence a při této příležitosti se bratři Táslerovci rozhodli vydat obsáhlou výběrovku s názvem "hiSTORY". Nyní míří k posluchačům její live verze, pořízená na jedno z koncertů odehraných právě v rámci vzpomínkového turné. Set čítá celkem dva CD nosiče s hity kapely a také i písně, které vyšly v daném období jako bonus. Původní set vydaný loni obsahoval ještě třetí CD se čtyřmi písněmi, které spolu tvořily EP "Príbeh príbehov". Ten kapela nahrávala v Kalifornii a natočila k němu i krátký film v hlavní roli s hercem Alexandrem Bártem.


Tina Guo - Game On! (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasický crossover

Tina Guo - Game On!
Šanghajská cellistka Tina Guo je velmi nadaná osobnost, která ve svých jednatřiceti letech stihla už mnohé. Vedle koncertů klasické hudby po celém světě nahrála několik soundtracků, koncertovala s nejrůznějšími umělci jako Foo Fighters, Al Di Meola, Carrie Underwood, nebo Peter Gabriel, její společné album s Peterem Katerem je nominované na Grammy v kategorii Best New Age Album a k tomu všemu je ještě bakalářka v oboru metafyzické teologie. Mezi její záliby ovšem patří i počítačové hry a hudba k nim, a tak není divu, že její debutové album "Game On!" je věnované právě tomuto žánru. V žánru klasického crossover ztvárnila celkem čtrnáct skladeb z herních titulů, jako jsou "Final Fantasy VII", "World Of Warcraft", "Skyrim", "Halo", "Call Of Duty: Modern Warfare 2", nebo třeba "Tetris". Několik skladeb už nyní sdílí prostřednictvím svého YouTube.com kanálu.


Long Distance Calling - TRIPS (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Long Distance Calling - TRIPS
Formace Long Distance Calling má skutečně velice bohatou a unikátní historii. Na hudební scéně začínali jako alternativní rocková skupina, ale během let se nechali unést i nějakým tím experimentem, což dokazuje i novinka "Trips". O té mluví nadšení recenzenti jako o divoké jízdě. Nejen, že se na ní skví moderní perli, ale můžete se těšit i na návrat ke kořenům s kouskem "Trauma". Nechybí ani extravagantní kytarová sóla. Přesvědčte se sami a podívejte se na klip ke kousku "Gateway".


Michael Bolton - Songs Of Cinema (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul

Michael Bolton - Songs Of Cinema
Americký zpěvák Michael Bolton sice už není takovou hvězdou jako v devadesátých letech, ale stále natáčí nové desky. Aktuálně k nim přidává další s číslovkou 22 a názvem "Songs Of Cinema". Jak naznačuje název, deset písniček má filmovou tématiku a najdete mezi nimi i novou verzi "When The Man Loves Woman", "Somewhere Over The Rainbow", "Stand By Me" a také "I Will Always Love You", kterou si s ním zazpívala její autorka Dolly Parton. První zmiňovanou písničku a EPK sdílí Michael Bolton na svém YouTube.com kanálu.


Overkill - The Grinding Wheel (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Overkill - The Grinding Wheel
Legendární thrashmetalová formace Overkill připravila své nové a v pořadí osmnácté studiové album "The Grinfing Wheel". Už samotný název desky stojí za povšimnutí: "Když si uvědomíte význam slova 'grinfing', je to něco, co se neopotřebí a něco, co neustále pokračuje ve svém pohybu. A proto se k nám tak hodí," uvedl frontman Bobby Ellsworth. jaké první singl byla vybrána skladba "Our Finest Hour" a vy si na YouTube.com můžete poslechnout krátkou ukázku.


Kurt Rosenwinkel - Caipi (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Kurt Rosenwinkel - Caipi
Letos to bude dva roky, co mohli návštěvníci Colours Of Ostrava obdivovat kytarové umění amerického jazzového kytaristy Kurta Rosenwinkela, který do moravskoslezské metropole zavítal coby člen kapely Avishaie Cohena. Ovšem už více jak dvacet let tento muzikant působí i na sólové dráze. Před pěti lety uzavřel první desítku sólových počinů a nyní se rozhodl deskou "Caipi" načít druhou. Na celkem jedenácti skladbách se podílelo hned několik muzikantů, z nichž nejslavnější je určitě Eric Clapton, doprovázený saxofonistou Markem Turnerem, bubeníkem Pedrem Martinsem a zpěvačkou Amandou Brecker. První čtyři ochutnávky servíruje kytarista na svém profilu YouTube.com.


Thunder - Rip It Up (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Thunder - Rip It Up
Britská rockmetalová formace Thunder funguje na hudební scéně s přestávkami od roku 1989 a nyní vypouští do éteru své jedenácté studiové album "Rip It Up". CD přináší nové kousky nahrané během loňského roku a podle dosavadních ohlasů se kapela na něm dostala zase o kousek výš. "Pět nebo deset let zpátky bychom takovou desku nebyli schopní udělat. Neměli bychom na to," uvedl frontman Danny. Přesvědčte se ostatně sami poslechem streamu titulní skladby na YouTube.com.


Duke Garwood - Garden Of Ashes (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock / experimentální folk

Duke Garwood - Garden Of Ashes
Anglický multiinstrumentalista Duke Garwood, známý ze spolupráce s Markem Laneganem a The Orb, pro které nahrál některé kytarové party, se po dvou letech od alba "Heavy Love" vrací s novou deskou "Garden Of Ashes". V jedenácti písničkách opět experimetuje s blues, folkem a rockem a pomáhal mu s nimi i již zmíněný Mark Lanegan za mixážním pultem a přímo před mikrofonem duo Smoke Fairies a jazzový kvintet Crystal Moth. Prvním singlem se stala skladba "Coldblooded".


Timothy B. Schmit - Leap Of Faith (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: americana

Timothy B. Schmit - Leap Of Faith
Americký baskytarista Timothy B. Schmit je známý především jako člen legendárních Eagles a působil i v o něco méně známých Poco. Už od roku 1984 se ovšem věnuje také sólové kariéře, kterou loni oživil šestým albem "Leap Of Faith". To se nyní dostavá i k nám a Schmit na něm nabízí celkem dvanáct písniček, které stylově mixují bluegrass, cajun, rock, sedmdesátkový soul a kalifornské country. Co si pod tímto představit nejlépe zjistíte poslechem několika skladeb na Schmitově YouTube.com.


Paul Haslinger - Resident Evil: The Final Chapter (soundtrack) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

Paul Haslinger - Resident Evil: The Final Chapter (soundtrack)
Už něklik týdnů se českými kiny prohání poslední díl filmové ságy "Resident Evil" s podtitulem "Poslední kapitola". Nyní ho doprovodí také soundtrack s anglickým názvem snímku "Resident Evil: The Final Chapter". Celý, tedy konkrétně devatenáct instrumentálních skladeb, má na svědomí autor scénické hudby Paul Haslinger. Ukázky všech nabízí například internetový obchod Amazon.com.


Dále vychází:

Beheaded - Beast Incarnate (Mystic Production)
Cynic - Uroboric Forms - The Complete Demo Recordings (Sony Music)
Dead Horse One - Season Of Mist (Bertus)
Froth - Outside (Briefly) (Mystic Production)
Mors Principium Est - Embers Of A Dying World (Mystic Production)
Niterain - Vendetta (Bertus)
Ron Gallo - Heavy Meta (Mystic Production)
Různí - Blue Break Beats (Universal)
Scott Bradlee's Postmodern - The Essentials (Universal)
Sugar Ray And The Bluetones - Seeing Is Believing (Bertus)
Thunder - Rip It Up (Deluxe Edition) (Mystic Production)
Unherz - Das Volk Stellt Leichen (Mystic Production)
Vangelis - Collected Works/13Cd/Ltd (Universal)
Voivod - Build Your Weapons (The Very Best Of The Noise Years) (Warner Music)

Vychází na vinylu:
Bush - Razorblade Suitcase (Universal)
Cynic - Uroboric Forms - The Complete Demo Recordings (Sony Music)
David Bowie - David Live (Warner Music)
David Bowie - Diamond Dogs (Warner Music)
David Bowie - Live Nassau Coliseum '76 (Warner Music)
David Bowie - Station To Station (Warner Music)
David Bowie - Young Americans (Warner Music)
Depeche Mode - Exciter (Sony Music)
Depeche Mode - Music For The Masses (Sony Music)
Depeche Mode - Playing The Angel (Sony Music)
Depeche Mode - Sounds Of The Universe (Sony Music)
Depeche Mode - Ultra (Sony Music)
Duke Garwood - Garden Of Ashes (Mystic Production)
Froth - Outside (Briefly) (Mystic Production)
Kris Kristofferson - The Austin Sessions (Expanded Edition) (Warner Music)
Long Distance Calling - Satellite Bay (Re-Issue + Bonus) (Sony Music)
Mors Principium Est - Embers Of A Dying World (Mystic Production)
Overkill - The Grinding Wheel (Mystic Production)
Rag'N'Bone Man - Human (Sony Music)
Ron Gallo - Heavy Meta (Mystic Production)
Různí - Blue Break Beats Vol. 1 (Universal)
Různí - Blue Break Beats Vol. 2 (Universal)
Různí - Blue Break Beats Vol. 3 (Universal)
Sivan Troye - Blue Neighbourhood (Universal)
The Weeknd - Starboy (Universal)
Thunder - Rip It Up (Mystic Production)
Tim Darcy - Saturday Night (Mystic Production)
Timothy B. Schmit - Leap Of Faith (Warner Music)
U 2 - 18 Singles (Universal)
Who The - My Generation (Universal)

Reedice:
David Bowie - David Live (Warner Music)
David Bowie - Diamond Dogs (Warner Music)
David Bowie - Live Nassau Coliseum '76 (Warner Music)
David Bowie - Station To Station (Warner Music)
David Bowie - Young Americans (Warner Music)
Kris Kristofferson - The Austin Sessions (Expanded Edition) (Warner Music)
Long Distance Calling - DMNSTRTN (EP Re-Issue 2017) (Sony Music)
Long Distance Calling - Satellite Bay (Re-Issue + Bonus) (Sony Music)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY