Mastodon přináší novou skladbu "Sultan's Curse" a detaily k sedmému albu

29.01.2017 16:30 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Američtí metaloví prominenti Mastodon poodhalují roušku tajemství, které dosud obestíralo jejich vznikající sedmé album. Nástupce tři roky starého "Once More 'Round The Sun" ponese název "Emperor Of Sand" a vyjde 31. března na značce Reprise Records. Zároveň uvolnili úvodní skladbu desky "Sultan's Curse", jejíž audio naleznete pod článkem.

Pokud jde o název alba, bubeník Brann Dailor jej přirovnává ke smrťákovi: "Písek reprezentuje čas. Pokud jste vy nebo někdo z vašich blízkých dostali terminální diagnózu, vaše první myšlenka jde k otázce 'Kolik mi ještě zbývá času'? Baskytarista Troy Sanders poznamenává, že téma smrtelnosti se vine celou diskografií skupiny, poslední deska se však bytostně dotýká osobních událostí posledních dvou let.

Samotnou skladbu otevírá kakofonie připomínající tikající hodiny, chaos ubíhajícího času. Zbývající čtyři minuty se nesou v duchu tvrdých, repetitivních riffů ve středním tempu. Střídají se ostřejší pasáže s melodičtějšími, dostatek prostoru tak mají oba hlavní vokalisté. Závěr zdobí účelné, soustředěné kytarové sólo. Skladba působí sevřeným dojmem, nepřináší zbytečné kudrlinky, je přímočará a zachovává charakteristické rysy kapely. V březnu se máme určitě na co těšit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY