Interpol se v srpnu vrátí do Prahy

24.01.2017 14:57 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Americká indie-rocková skupina Interpol letos slaví 15. výročí zásadního debutu "Turn On The Bright Lights". V rámci oslav vyjede kapela v létě na exkluzivní turné, v rámci kterého zahraje kompletní debutovou desku. Mezi místy, které si tuhle nahrávku s kapelou připomenou, bude i pražský Lucerna Music Bar. Celé turné Turn On The Bright Lights Anniversary Tour 2017 odstartuje právě v Praze, a to 9. srpna. Evropské turné má prozatím sedmnáct zastávek a končí 9. září v Madridu na D-Code festivalu.

Interpol odstartovali svou hvězdnou dráhu v New Yorku v roce 1997. O pět let později kapela podepsala smlouvu s Matador Records a vydala debut "Turn On The Bright Lights", který Pitchfork prohlásil deskou roku a magazín NME ji ohodnotil jako 10. nejlepší roku 2002. Alba se prodalo více jak milion kusů.

Za patnáct let od debutu Interpol vydali další čtyři alba, která se dostala do Billboard 200 a dočkala se skvělých hodnocení u kritiků i komerčního úspěchu. Posledním albem je kousek z roku 2014 "El Pintor", která se dočkala prozatím nejmenší odezvy. Dobrou zprávou však je, že Interpol právě v rodném New Yorku pracují na materiálu na novou kolekci, jejíž vydání je naplánováno na rok 2018.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY