Helena Vondráčková vydá v únoru šansonové album "Dávno vím svý"

24.01.2017 16:18 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Letošní rok bude pro Helenu Vondráčkovou jubilejní, v létě oslaví sedmdesáté narozeniny. Jedním z nosičů, které Vondráčková na letošek chystá, je zbrusu nové řadové album. Vyjde 24. února a dostalo název "Dávno vím svý".

Helena Vondráčková - Dávno vím svý
© facebook interpreta
Celkem deset písní je zahaleno do komorního šansonového hávu. Vondráčková si k jeho realizaci ale přizvala takové lidi, aby ani mladší generace neměly pocit, že jim deska nemá co říci. Hudební produkce a dvě písně jdou na vrub Armina Effenberga, uměleckou produkci a dalších několik skladeb obstaral Jan Dvořák a tři songy připravil jazzman Matej Benko. Nahrávku "Dávno vím svý" zase nachystali Ondřej Gregor Brzobohatý a Václav Kopta. Překvapením může být první skladba pro Helenu Vondráčkovou od známé autorské dvojice Ondřej Soukup a Gabriela Osvaldová.

"Tento projekt se liší od těch minulých nejen prací s novými lidmi, ale celým systémem natáčení, než na jaký jsem byla zvyklá. Nebojím se říci, že jsem z počátku měla jisté pochybnosti, jak všechno dopadne, ale v průběhu natáčení se obavy rozplynuly. Byla to velmi příjemná spolupráce nás všech, nejen běžná rutina. Jsem šťastná, že se na albu sešlo tolik zajímavých písní, pro mne nejen pěvecky, ale i výrazově náročných. Mají velmi intimní charakter a já jsem v nich našla své životní prožitky," říká Helena Vondráčková o své albové novince.

Její tracklist je následující: Černé labutě, Oči, Pianista, Prší jako ve filmu, Hoří v mém náručí, Dávno vím svý, Holubice v pasáži, Jablko, Čínská zeď, Já s tebou hlavu ztrácím.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY