Rybičky 48 oslaví tisící koncert třemi speciálními vystoupeními

12.12.2016 15:50 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Když na začátku minulé dekády vznikly Rybičky 48, měl to být původně jednorázový projekt na oslavu narozenin kamarádky. Od té doby ušly velký kus cesty až k vyprodaným sálům a dostaly se do pozice taháků na letních festivalech. Letos muzikanti z Kutné Hory oslavují překročení hranice tisíce koncertů. A jejich fanoušci se k oslavám mohou na podzim připojit také.

Trojice speciálních koncertů s názvem 1000ERÉ DÍKY proběhne v Brně (14. prosince), Kutné Hoře (17. prosince) a Praze (21. prosince). Vystoupení ozvláštní i hosté, kteří se v minulosti objevili v písničkách této pop-punkové kapely. Nebude mezi nimi chybět Bára Zemanová, Jakub Děkan či Pekař. Ten se ostatně se svou skupinou představí i jako předskokan. Dlouholeté přátelství s Pekařem potvrzují promo fotky i název unplugged turné.

"1000ERÉ DÍKY koncerty budou velkým poděkováním všem fanouškům, kteří nás doprovází již více než čtrnáct let a bez kterých bychom nebyli nic. Takže obrovský pokorný 1000eré díky," říká zpěvák Rybiček Kuba Ryba a vzpomíná na první koncert v Kutné Hoře v roce 2002. "Před tím jsme hrávali v různých kapelách. Nacvičili jsme deset skladeb a dopadlo to skvěle. Lidi se bavili. Začali nám psát, že se jim to líbilo, ať pokračujeme. Tak se stalo. Když jsme začínali, bylo nám osmnáct let a rozhodně jsme si neplánovali, že jednou oslavíme nějaký tisící koncert. A nyní se z trojciferného čísla najednou stalo číslo čtyřciferné. Nikdy jsem nevěřil, že se tohoto momentu dožiju," dodává.

V čem podle něj spočívá úspěch Rybiček? "Těžko říct. Podle mě může být úspěch kapely schovaný v tom, že jsme vydrželi a že si z toho všeho stále dokážeme dělat prdel. My jsme na opatrnost nikdy nedali, pokaždé chceme dobře odehrát koncert a dobře se pobavit. Pokud se pobaví i lidi pod pódiem, je to skvělý bonus navíc. Jsme rádi, když lidem v dnešním světě, který ve spoustě věcí není úplně dobrý, dáme možnost na hodinu vypnout, zapomenout na všechno zlé a pořádně se pobavit," doplňuje frontman a dodává, že kapela na koncertech představí i vlastní čokoládu. "Je vyrobená pro nás podle speciální receptury a má extrémní nabuzující účinky. Říkáme jí Cocoain," dodává s úsměvem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY