Metallica stále válí: v USA kapela získala šesté zlato mezi deskami

29.11.2016 11:29 - Petr Doupal | foto: Metallica.com

S prodejem téměř tří set tisíc kusů Metallica zničila konkurenci a na čele tak zase máme rockové album: "Hardwired… To Self-Destruct". Zdatně jim sekundoval Bruno Mars s "24K Magic" a zahanbit se nenechala ani Miranda Lambert. V singlech vedle Rae Sremmurd uspěl i další virální fenomén: "Juju On That Beat".
Rae Sremmurd - SremmLife 2
© facebook interpreta
SINGLY - Rae Sremmurd oslavují třetí vítězný týden, "Black Beatles" opět hrálo jinou ligu v downloadech i streamech, mělo jich 138 tisíc, respektive 55,9 milionů. Dva týdny s více než 50 přehráními měl v minulosti pouze Baauer s "Harlem Shake". V rádií si polepšili o obrovských 43 % na 58 milionů impresí.

The Chainsmokers s "Closer" pohodlně uhájili stříbro, pomohlo jim i vystoupení na American Music Awards. Stejný benefit měl i The Weeknd se "Starboy", ani on bronz nepřepustil. AMAs a vydání alba každopádně pomohly Brunovi Marsovi, "24K Magic" vyskočilo na čtyřku.

Do první pětky se pak dostali Zay Hilfigerrr & Zayion McCall, s "Juju On That Beat (TZ Anthem)" díky virálním tanečním sestávám měli 35 milionů streamů. Track předvedli i na dvou zápasech NBA. Přestože si Ariana Grande polepšila ve všech měřítkách, se "Side To Side" spadla na šestku.

    Top 10 - singly:
  1. Rae Sremmurd feat. Gucci Mane - Black Beatles
  2. The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
  3. The Weeknd feat. Daft Punk - Starboy
  4. Bruno Mars - 24K Magic
  5. ▲ Zay Hilfigerrr & Zayion McCall - Juju On That Beat (TZ Anthem)
  6. Ariana Grande feat. Nicki Minaj - Side To Side
  7. twenty one pilots - Heathens
  8. DJ Snake feat. Justin Bieber - Let Me Love You
  9. ▬ D.R.A.M. feat. Lil Yachty - Broccoli
  10. Maroon 5 feat. Kendrick Lamar - "Don't Wanna Know"

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


metallica hardwired
© facebook interpreta
DESKY - První album Metallica vyšlo v roce 1983. Američtí heavymetalisté v tomto století už nejsou tak aktivní jako dříve, o to více je však vydání novinky rockovým svátkem. A start desáté řadovky "Hardwired… To Self-Destruct" se povedl: 282 tisíc v prodeji a 291 tisíc jednotek jsou letošní třetí nejlepší čísla. V žánru měli naposledy vyšší čísla až Coldplay v roce 2014 s "Ghost Stories".

Pro Metallicu to je šesté zlato v řadě a zajímavostí je, že si nahrávku vydali sami, protože kontrakt s Warnerem skončil v roce 2012. Tím také zvítězili v žebříčku Independent Albums.

231 jednotek a 194 tisíc v prodeji měl Bruno Mars. "24K Magic" tedy sice nezopakovalo zlato "Unorthodox Jukebox", v cifrách si ale mírně polepšil. O sto tisíc méně jednotek měla country zpěvačka Miranda Lambert, "The Weight Of These Wings" je její pátý Top 10 titul v řadě.

A Tribe Called Quest po debutu na jedničce spadli na pátou příčku, čtvrtí byli Pentatonix, měli ale téměř dvojnásobek jednotek oproti předchozímu týdnu.

    Top 10 - alba:
  1.  N Metallica - Hardwired… To Self-Destruct (291)
  2.  N Bruno Mars - 24K Magic (231)
  3.  N Miranda Lambert - The Weight Of These Wings (133)
  4. Pentatonix - A Pentatonix Christmas (101, +80 %)
  5. A Tribe Called Quest - We Got It From Here... Thank You 4 Your Service (59, -56 %)
  6. ▼ Různí - Trolls Soundtrack (53, +12 %)
  7. Garth Brooks & Trisha Yearwood - Christmas Together (39, +84 %)
  8. Rae Sremmurd - Sremmlife 2 (38, -11 %)
  9. ▼ Original Broadway Cast - Hamilton: An American Musical (38, +24 %)
  10. Drake - Views (34, +8 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY