The Tap Tap přicházejí s novým albem "Noha na kolejích"

28.11.2016 17:26 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Kapela The Tap Tap tuto sezonu opravdu nezahálí. Na jaře tohoto roku uvedli unikátní divadelní představení "Nefňuka", které se s velkým úspěchem stále hraje na Nové scéně Národního divadla. Před několika dny vyšla u vydavatelství Paseka kniha s názvem "The Tap Tap - Řiditel autobusu", ve které autorka Lucie Fialová popisuje dlouholetou hudební dráhu této unikátní formace. Obsahuje i almanach černého humoru o lidech s handicapem a zpěvník ke starším i nejnovějším písničkám s akordovými značkami. A nyní dochází i na čtvrtou studiovou desku, která vychází právě v těchto dnech.

Dosavadní diskografie kapely zahrnuje tři studiová alba a čtyři živé nahrávky mikulášských koncertů ze Státní Opery v letech 2010, 2011, 2014 a 2015. Tuto kolekci nyní doplňuje žhavá novinka nazvaná "Noha na kolejích". Název je odvozen od titulní písničky na motivy životních příběhů Lou Fanánka Hagena, Wabiho Daňka a všech dalších, kterým vlak ujel kus duše nebo těla. Autorem textu k ní je Tomáš Belko, hudbu složil kapelník Šimon Ornest. V připravovaném videoklipu k "Noze na kolejích" si zahrají frontman kapely Jiří Holzmann, Lou Fanánek Hagen, Wabi Daněk, Xindl X, Dáda Patrasová, Kamil Střihavka, Petr Čtvrtníček či Matěj Ruppert.

Na novém CD najdete skladby napsané přímo pro The Tap Tap. Hudbu a texty obstarali Tomáš Belko, Matěj Belko, Rudolf Brančovský, Jan Kalina, Pavel Bělobrádek, Jiří Ornest a Šimon Ornest. Hodně silné hudební zážitky a velkou černou legraci ve spojení s The Tap Tap slibují i názvy dalších kusů, například "Simulanti", "Kdo neskáče není Čech", "Sundej brejle!" nebo "FNN (Fňukat nikdy nebudem)".

CD "Noha na kolejích" i kniha "The Tap Tap - Řiditel autobusu" jsou neklamnou předzvěstí připravovaného tradičního Taptapáckého Mikulášského koncertu. Ten letos výjimečně (kvůli plánované rekonstrukci Státní opery Praha) proběhne 6. prosince od 18:00 ve Foru Karlín. Hlavním hostem večera bude host z USA - talentovaná zpěvačka a hudebnice Gaelynn Lea.

Tracklist desky "Noha na kolejích" je následující: Simulanti, Skafandr, Džony Macháček, Vrba, Kdo neskáče není Čech, Dvoustopej lover, Sundej brejle, Smutná optimistka, Noha na kolejích, FNN, One Day.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY