Nová deska System Of A Down opravdu vzniká. Kapela na ní zkouší nové věci

09.11.2016 17:00 - Simona Knotková | foto: facebook.com/systemofadown

Tuzemští příznivci System Of A Down mají o důvod víc k radosti. Kapela nejenom 12. června 2017 vystoupí v pražské O2 Areně, ale také pracuje na novém studiovém materiálu. Dřívější dohady oficiálně potvrdil bubeník John Dolmayan.

"Na novém albu pracujeme už šest měsíců a momentálně máme okolo patnácti obstojných songů. Ještě nevíme, kdy by mohlo vyjít, tak daleko ještě nejsme. Momentálně je pro nás nejdůležitější, abychom ze skládání měli všichni dobrý pocit. Protože je to ale už jedenáct let od naší poslední desky, je na nás vyvíjen opravdu velký tlak," řekl v rozhovoru pro Kerrang.

Na novince muzikanti nebudou těžit z minulé slávy a posluchači se mohou těšit na zase něco nového. "Naše hráčské schopnosti jsou lepší než kdy předtím a my zkoušíme nové věci. Nepokoušíme se o druhé 'Toxicity', jen protože to zatím byl náš nejúspěšnější počin. Skládáme věci pro novou generaci fanoušků SOAD, rozhodně neusínáme na vavřínech. Mé jméno se neobjeví na albu, za kterým si stoprocentně nestojím."

Zvěsti o pracích na nové nahrávce se začaly šířit po instagramových příspěvcích baskytaristy Shava Odadjiana, na nichž je zachycena skupina ve studiu. "Vím, že se o tom hodně mluví, opravdu to všechno čteme, věřte mi. Hlavně Shavo. Ten tyhle s*ačky miluje. Fanoušci říkají spoustu věcí, a my máme pro jejich frustraci pochopení. Mluví z nich vášeň. Můžu je tedy ujistit, že SOAD na nové desce jednoznačně pracuje, jenom prostě ještě nemáme žádná konkrétní data," uzavírá muzikant.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY