Rap star Tommy Cash přiveze do MeetFactory porci extravagantního bizáru z východního bloku

10.11.2016 10:53 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Bizarní estonský rapper se v hledáčku objevil poprvé už před třemi lety, když skóroval v domácích výročních cenách, ale teprve v roce 2015 vzal útokem internet i evropskou hiphopovou scénu singly "ProRapSuperstar" a "Leave Me Alone". Letos v létě shodil zatím svojí největší bombu, track "Winaloto" i s pořádně nervním klipem, který za první týden nasbíral skoro dva miliony zhlédnutí. V sobotu 12. listopadu přijede Tommy i se svojí crew a sbírkou postsovětských rapů zbořit továrnu.

Místo v Lamborghini jezdí radši na koni, na tři pruhy a Big Mac nedá nedopustit a jeho trademark tvoří nezaměnitelné vzory peršanu. Rodák z Tallinnu, který si říká Tommy Cash, opravdu není jen dalším rapperem z Východního bloku. S muzikou začal podle vlastních slov 25. listopadu 2011. Počáteční silnou inspiraci Kanye Westem a dalšími rapovými ikonami ale poměrně rychle přetavil do svérázného mixu trapu a elektroniky, který se i díky ironickým textům a nezaměnitelné ost-angličtině zatížené silným pobaltským přízvukem vymyká všem známým konceptům. V roce 2013 mu tenhle přístup na Estonian Hip-Hop Awards vynesl cenu pro nejlepšího nováčka roku. O rok později pak vychází dlouhohrající debut Euroz Dollaz Yeniz, jehož vydání provázejí excentrické videoklipy plné praštěných outfitů à la Borat a kontroverzních záběrů z díry jménem Východní Evropa, které se okamžitě stávají hitem sociálních sítí.

S ohledem na eklektický rukopis, estetiku stavějící na východoevropské exotice a všudypřítomnou nadsázku je možná zbytečné připomínat, že většinu scénářů ke svým klipům si tenhle multitalentovaný Estonec píše a režíruje sám. Tedy psal a režíroval, až do letošního léta, kdy se mu podle jeho vlastních slov podařilo shromáždit dost peněz i kreativních lidí na to, aby do světa vypustil megalomanskou parádu jménem Winaloto. Vizuálně opulentní bomba plná nahých těl o tom, že vyhrál v lotynce, posbírala na Youtube jen během prvního týdne skoro dva miliony zhlédnutí a hlavu si nad ní mohli ukroutit recenzenti těch nejvýznamnějších hudebních periodik.

Real professional rap superstar Tommy Cash je teď zkrátka v životní formě, o čemž se můžete přesvědčit v sobotu 12. listopadu, kdy tahle bizarní návštěva z Východu přijede se svojí crew rozsekat smíchovskou MeetFactory. Vstupenky jsou k mání na www.meetfactory.cz za 290 Kč, za 290 Kč + poplatky v předprodejích Ticketpro, Ticketportal a GoOut a za 390 Kč na místě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY