Foo Fighters přeruší pauzu, důvodem je pocta Tomu Pettymu

13.11.2016 10:53 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Foo Fighters v příštím roce, minimálně na chvíli, přeruší svoji pauzu, kterou započali v listopadu 2015. Důvodem je ocenění hudebníka Toma Pettyho jako osobnost roku 2017 podle MusiCares.

Cenu každoročně udílí americká národní nahrávací akademie, která stojí například i za udílením cen Grammy. Kapela spolu naposledy hrála při evropském turné v roce 2015 v italské Bologni. Na pódiu se pětice znovu sešla až letos v říjnu při ojedinělém charitativním vystoupení, kde si zahrála po boku například s Paulem Stanleym nebo Sammym Hagarem a kromě svých hitů zahrála i skladby od Kiss, Van Halen nebo Sex Pistols.

Slavnostního večera se dále zúčastní také Kings Of Leon, Norah Jones, Randy Newman a další. Večer vyvrcholí vystoupením právě oceňovaného Toma Pettyho s jeho kapelou The Heartbreakers. Trojnásobný držitel ceny Grammy ocenění dostává jako uznání jeho významných tvůrčích úspěchů, za celokariérní obranu práv umělců a charitativní práci, které se většinu kariéry věnoval. Při ní se zaměřoval především na bezdomovce v Los Angeles.

"Jsem velice šťastný, že můžu být oceněn jako MusiCares Person of the Year. Mám obrovský respekt k této organizaci, které opravdu záleží na lidech v našem oboru. Sám znám plno z nich, kterým MusiCares pomáhal v zoufalých situacích. A ještě jednou mi dovolte říct, že je to pro mě opravdu obrovská pocta,", dodal k ocenění sám Tom Petty. Jeho prozatím poslední deskou s The Heartbreakers je "Hypnotic Eye" z roku 2014. Letos se vrátil ke své původní sestavě Mudcrutch, s níž vydal druhou desku "2".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY