Chuck Berry vydá po 38 letech desku s novým materiálem

19.10.2016 11:58 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Chuck Berry, jeden z pionýrů rock'n'rollu, oslavil v úterý 18. října devadesáté narozeniny, ale dárek tentokrát dostanou jeho fanoušci. Berry totiž oznámil, že v roce 2017 vydá na značce Dualtone Records nové album. Ponese prostý název "Chuck" a bude obsahovat pouze nově napsané a natočené písně. Bude to první Berryho album po čtyřiatřiceti letech. Celé jej věnoval své manželce Themettě, se kterou žije již šedesát osm let: "Tuhle desku věnuji své milované Toddy. Miláčku, stárnu! Pracoval jsem na téhle desce dlouhé roky a nyní jsem konečně pevný v kramflecích," napsal mimo jiné v prohlášení o vydání alba.

Na nové kolekci Chucka Berryho doprovodí spoluhráči, s nimiž hraje poslední dvě dekády. V jeho kapele - a tedy i na desce "Chuck" - najdeme jeho děti Charlese Berryho Jr. (kytara) a Ingrid Berry (harmonika), dále dlouhodobého spoluhráče, baskytaristu Jimmyho Marsalu, který s Berrym hraje už více než čtyřicet let, pianistu Roberta Lohra a o bicí se postará Keith Robinson.

Podle vyjádření samotných muzikantů by měla být deska velmi variabilní - od rockových vypalovaček až k pomalejším, zamyšleným kouskům, které se vrací k důležitým bodům Berryho života jak muzikantského, tak - jak se dá očekávat díky dedikaci manželce - i osobního. Bližší detaily o novince zatím nejsou známy, neví se přesný počet skladeb ani datum vydání. Tyto informace by se měly objevit během několika následujících týdnů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY