Kapely Nebe a Mirai odstartovaly společné turné. Do Vánoc je čeká patnáct zastávek

12.10.2016 10:51 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Podzim je pro většinu hudebníků a skupin tou nejvhodnější dobou pro uspořádání koncertní šňůry. To si řekly i kapely Mirai a Nebe a před pár dny se rozjely na velké turné s názvem ZAJEDENPROVAZTOUR.CZ.V rámci něj budou na cestách až do poloviny prosince.

Zmiňované kapely kromě úspěchů jejich nedávných singlů spojuje mnohem víc. Obě pocházejí z hudebně plodného podhoubí Moravskoslezského kraje. Zatímco Nebe je z Havířova, kapela Mirai se zrodila v Novém Jičíně. A tak je logické, že se skupiny představí společně během jedné dvouhodinové show.

"S Mirai se známe už hodně dlouho, vlastně od našich kapelních počátků. Když řeknu, že jsme skoro jako jedna velká rodina, tak myslím, že mi dají za pravdu, že nepřeháním. Věci, co Mirai dělají, mě neskutečně baví a jsem jejich obrovský fanoušek. Vlastně jsme s myšlenkou společného turné už nějakou dobu koketovali, ale pořád jsme přemýšleli, jak to uchopit, aby to bavilo nás, diváky a zároveň to bylo něčím jedinečné," vysvětluje Petr Harazin, frontman kapely Nebe. Kytarista Štěpán Petrů dodává: "No a pak jsme na začátku letošního roku hráli společný koncert u nás v kraji a než jsme šli na pódium, tak jsme si řekli, že zkusíme na jeden song vyměnit zpěváky, prohodit repertoár a nakonec odehrát něco společně. Petr si s Mirai sedl parádně a obráceně to taky zafungovalo. Byla to taková hurá akce, ale lidi to bavilo a nás taky."

Turné kapelu zavede například do Volyně, Ústí nad Labem, Brna, Olomouce, Opavy nebo Zlína. Poslední zastávkou bude Vrchlabí, kde kapely své známé hity zahrají krátce před vánočními svátky - 16. prosince. Kompletní seznam nadcházejících zastávek ZAJEDENPROVAZTOUR.CZ vypadá takto:

14.10. - Zábřeh (KD Zábřeh)
15.10. - Volyně (Hudební klub Nová)
21.10. - Vratislavice (Kulturní centrum)
22.10. - Ústí nad Labem (Doma music pub)
28.10. - Sušice (Tradiční Kloub)
29.10. - Sedlčany (Pohody Club)
1.11. - Brno (Metro Music Bar)
2.11. - Olomouc (U-Klub)
4.11. - Děčín (Le Garage Noir)
5.11. - Plzeň (Buena Vista)
11.11. - Valašské Meziříčí (M-Klub)
12.11. - Rychnov nad Kněžnou (Dancepivovar)
18.11. - Opava (Music Club 13
19.11. - Zlín (Fénix Music Club)
16.12. - Vrchlabí (Zacapa Bar)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY