Miriam Kaiser ukazuje v "Plameni" projektu Colour Sounds krásy slovenské přírody

06.10.2016 07:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Slovenská skladatelka, houslistka a zpěvačka Miriam Kaiser se dva roky po debutovém albu "Deň dňu" rozhodla posunout do více instrumentální roviny a připravila projekt Colour Sounds, který označuje jako hudebně-vizuální. První vlaštovkou z něj se stala skladba a videoklip "Plameň".

Že celý projekt bude kombinovat hudbu s vizuálnem, dokazuje "Plameň" jednoznačně. Doprovodné video k němu pořídil fotograf, filmař a dokumentarista Branislav Molnár. Jak spolupráce s ním vznikla, vysvětluje sama Miriam: "Spolupráca s Braňom vznikla celkom spontánne, pôvodne som ho požiadala, aby mi na 'Plameň' poskytol jednu alebo viac fotiek zo Slovenska. Braňo sa po vypočutí skladby sám rozhodol, že nastrihá na hudbu svoje zábery zo slovenskej prírody. Keď mi potom poslal svoje spracovanie, zostala som v úžase. Ukázalo sa, že by to mohla byť cesta, ako prezentovať celý program pripravovaného projektu Colour Sounds."

Kompozičně, aranžérsky, interpretačně a produkčně se na "Plameni" podílel kromě Miriam Kaiser i Milan Adamec. "V našej tvorbe stále čerpáme zo svojich bohatých skúseností profesionálnych huslistov, čo sa najviac prejavuje pri využívaní sláčikového kvarteta ako základného stavebného materiálu, ktoré je miestami podporené orchestrálnymi plochami," říká o novém projektu sympatická Slovenka.

Projekt "Colour Sounds" bude na rozdíl od debutové desky více instrumentální, což ale neznamená, že by na něm nebyly i zpívané skladby, a bude prodchnut inspirací slovenským folklórem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY