Fifth Harmony na "7/27" postupují směle vpřed

03.10.2016 14:00 - Tomáš Navrátil | foto: facebook interpreta

Podmanivé slečny Fifth Harmony patří k těm, které byly zformovány v továrně X Factor magnáta Simona Cowella. Tehdy se psal den 27.7.2012 a pětice holek, která stála nad propastí vyhazovu, dostala druhou šanci jako dívčí skupina. Na paměť tohoto dne pojmenovaly druhou desku "7/27", s níž si budují slušnou pozici v rádiích.
7/10

Fifth Harmony - 7/27

Skladby: That’s My Girl, Work from Home (feat. Ty Dolla $ign), The Life, Write On Me, I Lied, All In My Head (Flex) (feat. Fetty Wap), Squeeze, Gonna Get Better, Scared of Happy, Not That Kinda Girl (feat. Missy Elliott)
Vydáno: 27.05.2016
Celkový čas: 35:00
Vydavatel: Sony Music
Tato výrazná série amerického X Factoru se stala známou i českému divákovi proto, že se uváděla zčerstva i v tuzemské televizi a také v ní porotcovala vedle Demi Lovato i Britney Spears. Simon Cowell dokázal zase vytušit příležitost a vytvořil americkou holčičí verzi One Direction. Nutno podotknout, že kolem nich nenastala tak velká fanynkovská mánie a dámy si svůj chodníček úspěchu vyšlapávají postupně. Za dobu čtyř let vydávají teprve svoje druhé album, což se vymyká klasické šabloně Simona Cowella - co rok, to nová deska.

Na debutovém albu "Reflection" se Fifth Harmony moc snažily o vznik nových Destiny's Child. Nyní jako by se snažily přiblížit Pussycat Dolls. Písničky jsou tanečnější, holky jsou v klipech ohebnější a jejich dobré hlasy dosahují výškových veletočů. Už pilotní singl "Work From Home" ukazuje, co dámy chtějí prodávat. Jednoduché popěvky, které si můžete již při prvním poslechu pobrukovat s nimi. Jejich opakování slova work ale není tak protivné a ukvákané jako u hitu "Work" od Rihanny, který se rádii protáčí od stejné doby. A doprovodný videoklip? Tolik sexy poloh ve žlutých helmách u bagru a míchačky s cementem by nerozdýchal ani Bořek Stavitel. Kromě jejich prvního světového number one získaly za klip i ocenění na MTV Video Music Awards. V podobném tanečním duchu se nese i aktuální singl "That’s My Girl", skvělá "The Life" nebo módním reggae ovlivněná "All In My Head (Flex)".

To, že nejsou Ally, Normani, Dinah, Camila a Lauren jen sexy dravé dračice, dokazují křehčí polohou v pomalejších kouscích. Na celé desce se objevují pouze dva, ale zase bohatě stačí na to, aby deska nesklouzla do utrápené nudy. Písničky "Write On Me" a "Gonna Get Better" sice vyprávějí o banalitách, jako je body art nebo odpouštění a opouštění, ale v kombinaci dobré melodie a jejich hlasů se jedná o příjemné kousky.

Fifth Harmony nejsou adeptkami na nové Spice Girls, dívky se o to ani nesnaží. Jejich nenáročný rádiový pop s prvky aktuálních trendů by si mohla s klidem střihnout i Ariana Grande, Demi Lovato nebo Selena Gomez. Jejich cesta ke slávě je skoro stejně trnitá jako cesta soutěží X Factor. Každé kolo byly žhavými kandidátkami na ukončení a nakonec skončily až ve velkém finále na třetím místě. Proto je sympatické sledovat jejich postupný růst především v amerických žebříčcích. A že je to hudba jen s datem trvanlivosti jedné sezóny? Rok 2017 bude pro ně určitě další osudovou sedmičkou pro vznik nového alba.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY