Lady Gaga servíruje žhavou rozchodovou hymnu "Perfect Illusion"

09.09.2016 08:12 - Daniel Košťál | foto: facebook interpreta

Lady Gaga je zpět a spolu s ní se vracejí i osmdesátky. Premiéru si totiž dnes nad ránem odbyl pilotní singl "Perfect Illusion" z jejího připravovaného alba. Na novou píseň newyorské rodačky čekali fanoušci dlouhé tři roky. Zpěvačka sice během té doby úplně nezmizela ze scény, ale po poslechu nového singlu je jasné, že skladby jako "Til' It Happens To You" nemohly vynahradit, co Gaga přináší současné pop music.

"Perfect Illusion" totiž svému jménu dostává a zároveň odporuje. Nakažlivá instrumentálka z produkce dvojice Mark Ronson a Bloodpop, která následuje úvodní kytarové riffy, nachází své inspirace v tanečních skladbách osmdesátých let a skvěle jim vzdává hold. Nehraje si ale s žádnými iluzemi, z vokálů Gaga jsou cítit reálné emoce, ať už je to zklamání nebo vztek. A chladným nenechá ani posluchače, tenhle divoký beat vás zvedne ze židle.

Přesto se ale rozhodně nejedná o song, který bychom byli zvyklí slýchat z rádiových frekvencí. Ať už mluvíme o syrové vokálové produkci odporující dnešnímu ideálu uhlazeného minimalistického popu (viz nedávno úspěšné singly The Chainsmokers a Seleny Gomez) nebo o změně tóniny v závěrečné minutě písně, na novou Lady Gaga se bude muset publikum zkrátka trochu adaptovat.

Vydání písně "Perfect Illusion" přecházelo velké očekávání a spousta webových fór nápor nezvládla (mimo ně padly chvilkově za oběť i zpěvaččiny oficiální stránky), zájem o novou Gagu tu rozhodně byl. Nyní jsou kostky vrženy a nezbývá než čekat, jak posluchačům singl sedne. U nás to rozhodně funguje!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY