Barbra Streisand v USA porazila Britney Spears i Florida Georgia Line

06.09.2016 22:22 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Bylo bláhové si myslet, že Britney Spears má na to zvítězit v amerických žebříčcích. Snad kdyby si vybrala nějaký slabý týden. Desku "Glory" ale nasadila proti Barbře Streisand a Florida Georgie Line a na ty prostě neměla. V singlech pokračovala krasojízda The Chainsmokers. Na pódium se dostali 21 pilots.
The Chainsmokers + Halsey - Closer
© facebook interpreta
SINGLY - "Closer" je teď tak silné, že by The Chainsmokers a Halsey v pohodě vyhráli i bez sexy vystoupení na MTV VMAs. To každopádně nadvládu hitu dále podtrhlo.

Třetí vítězní týden získali s 208 tisíci downloady (+45 %). Po více než třech měsících tak nějaký singl překonal dvě stě tisíc v digitálu. Skladba jasně vede i ve streamech, kde si polepšila o 28 procent na 36,8 milionů přehrání. V rádiích dosáhla mladá trojice 79 milionů impresí při 31% nárůstu.

Nejposlouchanější písní bylo opět "Cheap Thrills", celkově však Sia spadla na čtyřku. Stříbrní zůstali Major Lazer a na bronz vystoupali twenty one pilots, konkrétně s "Heathens". "Ride" spadlo na sedmičku. Unikátní však je, že první singl vede Alternative Songs a druhý Pop Songs - nikdy v historii jeden interpret nevedl dva různé žánrové rádiové žebříčky najednou s různými skladbami.

S jiným úspěchem je ale napodobili Chainsmokers: jejich "Don't Let Me Down" se totiž vrátilo do první pětky a mají tam tak dva singly. Kromě 21 pilots existují pouze dvě další dua, která to dokázala: Macklemore & Ryan Lewis a OutKast.

Na osmičku poskočil Shawn Mendes, Drake skončil devátý a na úkor Adele tentokrát Top 10 uzavřela Rihanna. "Needed Me" také pomohly VMAs. Benefitovala z nich i Britney Spears, s "Make Me" se vrátila na sedmnáctku, na které před měsícem a půl odstartovala.

Nejvyšší novinku měly Ariana Grande a Nicki Minaj - "Side To Side" oddebutovalo na třicet jedničce.

    Top 10 - singly:
  1. The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
  2. Major Lazer feat. Justin Bieber & - Cold Water
  3. twenty one pilots - Heathens
  4. Sia feat. Sean Paul - Cheap Thrills
  5. The Chainsmokers feat. Daya - Don't Let Me Down
  6. Calvin Harris feat. Rihanna - This Is What You Came For
  7. twenty one pilots - Ride
  8. Shawn Mendes - Treat You Better
  9. Drake - One Dance feat. WizKid & Kyla
  10. Rihanna - Needed Me

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Barbra Streisand - Encore: Movie Partners Sing Broadway
© facebook interpreta
DESKY - Tři čtvrtě roku se nestalo, že by první tři místa přesáhla sta tisíc jednotek. Jednalo se tedy o prestižní souboj o první místo. Nakonec v něm zvítězila Barbra Streisand s pětatřicátou studiovkou "Encore: Movie Partners Sing Broadway". Mezi hosty najdeme Anne Hathaway, Daisy Ridley, Jamieho Foxxe nebo Hugha Jackmana.

Připsala si tak mezi ženami rekordní 11. zlaté album. Celkově drží třetí místo s Brucem Springsteenem, více vítězných desek měli pouze The Beatles (19) a Jay-Z (13). Od prvního zlatého alba hudební legendy uběhlo téměř 52 let a je jediným interpretem, který zvítězil ve všech šesti posledních dekádách.

Zajímavé je, že analytici původně více věřili Florida Georgia Line a čísla Barbry tak jsou vyšší než předpovídali. Country duo nakonec skončilo za zpěvačkou s čtyřtisícovým mankem. "Dig Your Roots" je jejich třetí dlouze hrající počin.

S větším odstupem za nimi tedy zůstala Britney Spears. "Glory" je zpěvaččinou devátou řadovkou a spolu s jedním výběrem desátou v Top 5. 88 tisíc prodaných kusů je ještě o něco méně než 107 tisíc předchozího "Britney Jean". V jednotkách měla 111 000.

Drake tentokrát skončil čtvrtý, až na páté místo spadl Frank Ocean, když se projevila stinná stránka exkluzivit v obrovském 80% propadu čísel, šestý byl "Suicide Squad". Díky VMAs na sedmičku poskočila Beyoncé. Show prodejně pomohla i Rihanně, přestože si pozičně pohoršila.

Poslední novinku v první desítce má rapper Young Thug. "Jeffery" opět není regulérním debutem, nýbrž komerčním mixtapem.

    Top 10 - alba:
  1.  N Barbra Streisand - Encore: Movie Partners Sing Broadway (149 tisíc jednotek)
  2.  N Florida Georgia Line - Dig Your Roots (145)
  3.  N Britney Spears - Glory (111)
  4. Drake - Views (72, -7 %)
  5. Frank Ocean - Blonde (67, -78 %)
  6. ▼ Různí - Suicide Squad: The Album (63, -17 %)
  7. Beyoncé - Lemonade (26, +106 %)
  8.  N Young Thug - Jeffery (37)
  9. Rihanna - ANTI (32, +18 %)
  10. twenty one pilots - Blurryface (30, -8 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY