Black Eyed Peas oprášili hit "Where Is The Love?". Pomohlo jim více než šedesát kolegů z branže

02.09.2016 18:15 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Je tomu třináct let, co kapela Black Eyed Peas vévodila světovým hitparádám se singlem "Where Is The Love?". Nyní se tako píseň dočkala svého remaku, ke kterému se připojilo i dalších více než šedesát umělců, aby společně upozornili na velmi znepokojující situaci ve světě.

Terorismus, války, rasismus a politické konflikty jsou těmi hlavními tématy, které hudebníky v současné době trápí. "Tato píseň má být motivací k tomu, abyste vylezli na ten nejvyšší kopec, pořádně si zařvali a začali tuhle věc řešit, jako by šlo o vaši vlastní svobodu," uvádí k celému projektu will.i.am, který na natáčení nové verze hitu pozval například Ushera, LL Cool Je, Justina Timberlaka, Jessie J, Quincy Jonese nebo Nicole Scherzinger. Jejich kompletní seznam najdete zde.

Tehdejším popudem k vydání songu "Where Is The Love?" byly teroristické útoky z 11. září, kdy Black Eyed Peas chtěli podpořit především ty, kteří se po této tragické události cítili ve své zemi nejistí. Tentokrát chce kapela novou verzí lidi z celého světa přimět k tomu, aby se spojili, místo toho, aby si navzájem přestali důvěřovat.

Samozřejmě, že těch témat, na která chtějí hudebníci písní upozornit, je mnohem víc. willa například tíží i nelegální obchod se zbraněmi nebo nerovnocenné možnosti vzdělání na území USA. Proto si hudebník přeje, aby klip, který ukazuje drsné (leč reálné) záběry poslední doby, využil všech virálních možností a dostal se tak k co nejvíce lidem. "Sdílejte toto video, pokud věříte, že potřebujeme ve světě více lásky," dodal rapper, který své fandy žádá, aby odkaz na klip zveřejnili především na facebooku a Twitteru.

Dodejme, že song je již k dispozici na iTunes a několika dalších digitálních platformách a zisk z jeho prodeje půjde na konto nadace "i.am angel", jejíž primárním úkolem je pomáhat komunitám v krizi.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY