Celkem slušný kočičí popík

27.09.2002 05:00 - František Matějíček | foto: facebook interpreta

Dívčí trojka Atomic Kitten může být někomu trnem v oku, pro někoho však může znamenat hudbu na samém vrcholu lidských prožitků. Ačkoliv nepatřím ani do jedné z těchto skupin, musím přiznat, že nové album "Feels So Good" nezní vůbec špatně a je spíše příjemným překvapením.
6/10

Atomic Kitten - Feels So Good

Skladby: It's OK!, Love Won't Wait, The Tide Is High (Get The Feeling), Feels So Good, Walking On The Water, The Moment You Leave Me, The Last Goodbye, Love Doesn't Have To Hurt, Softer The Touch, The Way That You Are, Baby Don't You Hurt Me, So Hot, Maybe I'm Right, No One Loves You (Like I Love You), Whole Again
Celkový čas: 51:49
Vydavatel: EMI
Atomic Kitten - to jsou především tři mladé slečny (a paní) z Liverpoolu, které solidnímu zvuku propůjčily také přívětivou fyzickou krásu. Jenny, Natasha a Liz jsou sympatická děvčata, jakých ovšem v poslouchatelných popových vodách napříč celým angloamerickým světem najdeme desítky, ne-li stovky. Jejich druhé album, o kterém je zde řeč, se jmenuje "Feels So Good" - podle melodie, kterou pro dívčí trio složila evropská popová královna Kylie Minogue.

Nejen titulní skladba, ale i dalších čtrnáct kousků se poslouchá poměrně příjemně. Kromě (éterem českých rádií) protřelých singlovek jako "Whole Again" (objevila se už na předchozí desce "Right Now") z pera Andy McCluskeyho z O.M.D, nebo nahrávek "It's OK!", či nejnověji coververze Blondie "The Tide Is High", je tu několik skutečně příjemných písniček doslova a do písmene. Pop je totiž především o melodii a příjemném poslouchání, což dokázali lidé kolem Atomic Kitten pochopit a nevsadili slepě pouze na vizuální podobu celého projektu.

Producenti jako Rob Davis, Steve Anderson nebo zmiňovaný Andy McCluskey a celá řada dalších dali přes rozdílný přístup dohromady poměrně svébytnou a celistvou kolekci, v níž žádná ze skladeb výrazněji nevybočuje, ani se neodchyluje od tématu, přičemž neexistuje jasná spojovací linka pro patnáctku příjemných songů. "Love Won't Wait", Walking On Water", "Softer The Touch", "So Hot", to je jen ochutnávka zvuku, který se line z přehrávače po dobu více než padesáti minut. Nenajdeme zde jediný slabší song, všechno je příjemně až sladce uhlazené, ale rozhodně ne zkažené.

Skutečnost, že po hudební stránce celou kolekci neřídil pouze jeden tvůrce, má možná něco do sebe, vybraný materiál je pro posluchače příjemným pohlazením po duši, i když nelze předstírat, že se má jednat o bůhvíjaké umění. Snaha o natočení příjemné popové desky se vydařila a pomineme-li veškerou oslnivost, kterou s sebou přinášejí videoklipy a koncertní vystoupení, bude se značka Atomic Kitten velmi brzy srovnávat s největšími úspěchy dnes již téměř zapomenutých Spice Girls.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY