Chainsmokers a Halsey mají v "Closer" nový americký #1 singl

28.08.2016 18:00 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Nejvýraznější singlový debut druhé části prázdnin to dokázal: již ve svém třetím týdnu slaví The Chainsmokers a Halsey s "Closer" zasloužené vítězství. V albech zlato zopakoval Suicide Squad soundtrack, v top 10 odstartovali PARTYNEXTDOOR, Justin Moore a Rae Sremmurd.
The Chainsmokers + Halsey - Closer
© facebook interpreta
SINGLY - Červen a červenec mezi americkými singly byl k uzoufání nudný, korunovaný nadvládou Drakea. V srpnu jsme ale viděli skvělé taneční novinky od Major Lazer, DJe Snakea nebo The Chainsmokers, a právě "Closer" se posledně jmenovaným povedlo udělat nejpřístupnějším pro masy.

Chytlavému hitu s Halsey nešlo vzdorovat. Po debutu na devítce a následné šestce se nyní jako Digital, Streaming i Airplay Gainer dostali na vrchol. Pro všechny tři to je první zlato kariéry.

"Closer" se vrátilo na špici digitálu s 44% nárůstem na 116 tisíc stažení. Streamy vede taktéž, s 23,1 miliony (+24 %). Polovinu z toho dělá Spotify a většinu zbytku prozatimní (ale povedené) lyric video na YouTube. V rádiích se dostali teprve do Top 20, 49 milionů impresí je každopádně o 41 % více než posledně.

Hit nejen ovládl Billboard Hot 100, ale logicky také žánrový Hot Dance/Electronic Songs, který funguje tři roky. Tam předtím už triumfovalo "#Selfie", "Roses," a "Don't Let Me Down", Chainsmokers tak už mají více tanečních hitů než Calvin Harris. A pouze "Harlem Shake" Baauere se taktéž povedlo vést oba žebříčky naráz.

Po čtyřech týdnech na špici tedy spadl Sia na stříbro. "Cheap Thrills" zůstává nejhranější skladbou v zemi se 155 miliony, a stále ještě trochu roste. Jedno místo ztratili i Major Lazer, Justin Bieber a .

twenty one pilots zůstali s "Heathens" na čtyčce, zatímco "Ride" se vrátilo na dosavadní maximum, šestku. Mezi ně se vlezl Calvin Harris. Drakea tentokrát najdeme na sedmičce. "One Dance" jednoznačně vyhraje Songs of the Summer. Rapper je jinak v Top 10 už 49. týdnem v kuse a má už tak více než Ace Of Base (48) a stíhá Katy Perry (69).

Za předchozím hitem Chainsmokers a Justinem Timberlakem je místo Rihanny tentokrát Adele. Shawn Mendes si s "Treat You Better" polepšil na dvanáctku a do Top 20 se dostal Flume s "Never Be Like You". Namířeno do ní má take Kiiara s "Gold".

    Top 10 - singly:
  1. The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
  2. Sia feat. Sean Paul - Cheap Thrills
  3. Major Lazer feat. Justin Bieber & - Cold Water
  4. twenty one pilots - Heathens
  5. Calvin Harris feat. Rihanna - This Is What You Came For
  6. twenty one pilots - Ride
  7. Drake - One Dance feat. WizKid & Kyla
  8. The Chainsmokers feat. Daya - Don't Let Me Down
  9. Justin Timberlake - Can't Stop The Feeling!
  10. Adele - Send My Love (To Your New Lover)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Různí - Suicide Squad (soundtrack)
© facebook interpreta
DESKY - Soundtrack ze Sebevražedného oddílu si odnáší podruhé zlato. Jednotky mu spadly o polovinu na 93 tisíc, padesát z toho bylo v čistém prodeji. Poslední soundtrack, který oddebutoval na zlatě a strávil tam i další týden, bylo "Volume 3: Showstoppers" od Glee před šesti lety. Drake si udržel stříbro.

Hned pod ním debutuje jeho chráněnec z labelu OVO Sound PARTYNEXTDOOR s druhým elpéčkem "PARTYNEXTDOOR 3" (jednička bylo pouze EP). Z trochu jiného soudku je číslo čtyři: country zpěvák Justin Moore s "Kinda Don’t Care".

Poslední Top 10 novinka naopak zase má urban sound: rapové duo Rae Sremmurd s druhou řadovkou "Sremmlife 2". Sedmička a 14 tisíc prodaných kusů je nic moc oproti debutu na pětce s 34 tisíci. Za zmínku ještě stojí dvanáctka "Home Of The Strange", třetí desky altrockových Young The Giant.

    Top 10 - alba:
  1. ▬ Různí - Suicide Squad: The Album (93 tisíc jednotek, -49 %)
  2. Drake - Views (71, -4 %)
  3.  N PARTYNEXTDOOR - PARTYNEXTDOOR 3 (50)
  4.  N Justin Moore - Kinda Don't Care (42)
  5. twenty one pilots - Blurryface (41, -12 %)
  6. DJ Khaled - Major Key (34, -23 %)
  7.  N Rae Sremmurd - Sremmlife 2 (27)
  8. Adele - 25 (28, +3 %)
  9. Rihanna - ANTI (28, -4 %)
  10. ▼ Různí - Now That's What I Call Music! 59 (28, -43 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY