Kultovní The Brian Jonestown Massacre slibují Praze vrcholnou formu

09.08.2016 11:44 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Věhlasný psych-rockový spolek The Brian Jonestown Massacre shromážděný okolo geniálního potížisty Antona Newcomba před dvěma lety uchvátil publikum pražského Futurum Music Baru, vloni oslavil úctyhodné čtvrtstoletí na scéně a posledního srpnového dne letošního roku zavítá opět do Prahy. V rámci rozsáhlého světového turné, na kterém nechyběly zastávky v USA (např. se Slowdive) nebo Novém Zélandu, se tentokrát představí v Lucerna Music Baru.

The Brian Jonestown Massacre vznikli v první polovině devadesátých let v Kalifornii a debutem "Methodrone" se zařadili k vlně kapel silně ovlivněných shoegaze. Teprve následný příklon k vintage prvkům a šťavnatému sedmdesátkovému retru s notně halucinogenním odérem ale skupině vynesl charakteristický imprint. Z pohledu Antona Newcomba až přespříliš. I to jej motivovalo k tomu, aby po přesídlení z USA na starý kontinent svoji tvorbu posunul do experimentálnějších rovin. Novější nahrávky z bohaté diskografie TBJM tak svérázně začleňují žhavý electro-groove, krautrockové postupy nebo ozvuky východních kultur.

Antone Newcombe je nezadržitelná síla a nevyčerpatelná studnice nápadů. Poté, co se oklepal z život ohrožujícího období plného drog a alkoholu, které autenticky zachycuje oceňovaný dokument "Dig!", se plně soustředil jenom na práci a na rodinu. Doma v Berlíně zbudoval studio, které se stalo jeho svatyní. Tráví zde prakticky každý den a když vyjede na turné, jde do toho naplno. Do Prahy prý jeho sedmičlenný ansámbl dorazí ve vrcholné formě. "Máme za sebou více než padesát tříhodinových koncertů, z nichž se většina rychle vyprodala. Budete překvapení, jak dobří jsme," říká hrdě vzor kapel jako Tame Impala, Foxygen a bezpočtu dalších mutací současného indie rocku s psychedelickými manýry, a není důvod o tom pochybovat.

Cena vstupenek činí 350 Kč v předprodejních sítích a 450 Kč na místě v den konání koncertu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY