Megadeth vysílají skrze videoklip k "Post American World" nelichotivou zprávu současné Americe

26.07.2016 09:47 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Fanoušky Megadeth v posledních dnech zastihla smutná zpráva, když kapela musela zrušit celé letní turné kvůli zlomené noze dlouholetého baskytaristy thrashové legendy Davida Eleffsona. O jejich vystoupení tak přišli i návštěvníci tuzemského festivalu Masters Of Rock, kde patřili Megadeth k hlavním hvězdám. Kapela však obratem přislíbila účast na příštím ročníku. Jako takovou malou záplatu Mustainova parta svým fanouškům posílá nový klip k písni "Post American World" z letošní novinky "Dystopia".

Politicky míněná skladba je plná kritiky současné situace v USA, což se v podobě symbolů snaží zachytit také její vizuální doprovod. Úroveň spokojenosti ostatně zachycuje i samotný Mustainův výraz ve videoklipu. Skladba "Post American World" je klasickou thrashmetalovou hymnou s dominantním nervózním riffem Mustainovy kytary, jejíž zvuk by nešel zaměnit s žádnou jinou kapelou. Po několika animovaným klipech tak přichází na řadu i hraný, který se kapele povedl.

Fanoušky také asi nepřekvapí informace, že sestava Megadeth se zase trochu obměnila. Odešel totiž bicman Chris Adler, který se tak bude věnovat pouze své domovské skupině Lamb Of God. Novým členem se stal Dirk Verbeuren, jenž působí ve formaci Soilwork. Verbeuren s Megadeth koncertuje již od května a i jeho zřejmě čeká finální rozhodnutí, u které kapely zůstane.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY