Superman a jeho disko hrátky

23.09.2002 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

S novými tanečními projekty se v Evropě roztrhl pytel a je z čeho vybírat. Ze sladké Francie se o přízeň uchází projekt The Supermen Lovers, jejichž hit "Starlight" dokonale provětral hitparády, u nás se jen mihnul, více o desce "The Player" najdete v recenzi.
4/10

The Supermen Lovers - The Player

Skladby: Intro, Superlight, Hard Stuff, Starlight, Party'z Up, Material World, Dance With You, Diamonds For Her, White Hands, Rockin' Urgence, Family Business, Starter, Marathon Man, The Score
Celkový čas: 71:01
Vydavatel: BMG
The Supermen Lovers prý není interpret, ani skupina, je to projekt, jehož první album "The Player" právě utočí na evropské žebříčky. Za všechno může Guillaume Atlan, který studoval na konzervatoři klasický klavír a klávesové nástroje. Začaly ho však více zajímat experimenty a brzy se stal DJem. V létě roku 2000 začal vymýšlet věci pro The Supermen Lovers, první počin "Underground Disco EP" vyšel v únoru 2001. Druhé epéčko "Ultimate Disco EP" vykouklo na svět necelý půl rok poté. Na něm je i lehké techno po detroitsku "Dance With Me" (nečekejte však žádnou hitovku od DJe Boba), které je v uhlazenější podobě i na albu "The Player", kterému úspěšně razil cestu singl "Starlight" a na startovací čáře je již nový singl "Diamonds For Her".

Guillaume Atlan se na desce nepodílel sám, pozval si několik kamarádů a kamarádek z Lafeseé Records, jmenovitě na albu hledejte Mani Hoffman, Kenny Norrise, DJe Kima, Sabrinu Adnane, Janice Leca, Juana Rozoffa a Lou Valentina. Na více jak sedmdesáti minutách na vás čekají disko hrátky osmdesátých let, trocha funky, synťákového popíku nebo hip hopu (typickou ukázkou je závěrečná "The Score"). Guillaume a jeho team nachystali směsku veselé taneční hudby, která vás pobaví. Ale na druhou stranu nepřináší něco závratně nového, chvilku vše zní jako dávný megahit "Celebration" od Kool And The Gang, jen vše je v dnešním balení čerstvého ovoce z jihu Francie. Nejvíce jsem se asi nasmál, když jsem zaslechl "Material World", tato věc mi značně svým nápadem připomíná hit "Material Girl" od Madonny, jen v mužském podání. Vyložených hitovek zde také moc není, snad "Starlight" nebo "Diamond For Her". Nejpovedenějšími kousky jsou "Dance With Me" a "Marathon Man", dvě čistě instrumentální skladby s promyšlenými elektronickými zvuky, hlasy z vocoderu a odkazy na starou dobrou klubovou hudbu, nejenom z Detroitu. Jen možná "Dance With Me" nemuselo trvat přes deset minut, ale to na kráse této kompozice moc neubírá.

The Supermen Lovers jsou tu, aby vás bavili a aby vnesli na váš taneční parket trochu slunce, které se nám vzdaluje a vzdaluje s příchodem podzimu a zimního času. Veselá taškařice jménem "The Player" je však jen zbožím na jednu sezónu a možná je až příliš dlouhá. Záleží však na vašem vkusu, jakou nálož veselení a lehkého juchání nebo tanečního nasazení jste schopni zvládnout.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY