Festival Glastonbury zvýšil prodeje Adele i Coldplay, Drake umocňuje dominanci v singlech

02.07.2016 09:27 - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Justin Bieber v červnu prolomil rekord ve streamování. Hit "Sorry" je oficiálně prvním v historii britské hitparády, který přesáhl hranici sta milionů přehrání. I přes to se mladý zpěvák v horní desítce neobjevuje. Singlové prvenství si s přehledem udržuje Drake, Adele slaví návrat s albem "25".
Drake
© facebook interpreta
SINGLY - Před dvěma týdny se veškerý zrak upoutal na Justina Biebera, ačkoliv v daném okamžiku žebříčku nekraloval. Pokořil nicméně rekord ve streamování. Tentokrát je však opět v záři reflektorů Drake. V čele se bez přestání neochvějně drží dvanáctým týdnem, což z "One Dance" činí nejdéle dominující singl za posledních dvacet dva let, čemuž předcházel úspěch hitu kapely Wet Wet Wet v roce 1994. V top trojce nyní nalezneme rappera rovnou dvakrát, spolu s Rihannou se na třetím místě umístil se singlem "Too Good".

Na čtvrté příčce vystřídala Rihanna partnery v povedené spolupráci s Calvinem Harrisem.

Festival Glastonbury představuje pro diskografii Adele obstojnou finanční injekci. "Send My Love" poskočil o devět míst a na šestce se stává osmým singlem zpěvačky, který se v její rodné zemi objevil v horní desítce.

Calum Scott se řadí mezi interprety vyplozené soutěží Britain’s Got Talent. S cover verzí hitu švédské zpěvačky Robyn se tento týden objevuje na dvanáctém místě

    Top 10 - singly:
  1. Drake ft. Wizkid & Kyla - One Dance
  2. Kungs ft. Cookin' On 3 Burners - This Girl
  3. Drake ft. Rihanna - Too Good
  4. Calvin Harris ft. Rihanna - This Is What You Came For
  5. Justin Timberlake - Can't Stop The Feeling
  6. Adele - Send My Love (To Your New Lover)
  7. Clean Bandit ft. Louisa Johnson - Tears
  8. Gnash ft. Olivia O'Brien - I Hate U Love You
  9. Sia - Cheap Thrills
  10. Galantis - No Money

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Adele - 25
© facebook interpreta
DESKY - Album "25" se dočkalo více než dvěstěprocentního nárůstu v prodejích po tradičním hudebním víkendu v Glastonbury. Jedná se tak již celkem o třináctý týden, který Adele tráví na vrcholu hitparády. Deska se konečně objevila na streamujících platformách, což bez pochyb přispělo ke zvýšenému odběru. Zpěvačka se ze čtrnáctého místa vymrštila před Coldplay, kterým tudíž opět uniklo prvenství. Horní pětku doplňuje Beyoncé, best-of ELO a "50" Ricka Astleyho.

Na sedmé místo se propadla novinka Red Hot Chili Peppers, podobně je na tom "A Moon Shaped Pool", se kterou Radiohead slavili minulý týden první místo.

O úctyhodných padesát sedm míst se katapultovala a top desítku uzavírá opět Adele. Tentokrát s deskou "21" z roku 2011. Ruch, který vzbudila svým vystoupením na britském hudebním festivalu, stále ještě doznívá. O extrémních sympatiích fanoušků svědčí i návrat nejstaršího alba jedné z nejúspěšnějších zpěvaček současnosti. "19" se uchytilo na dvanáctce. Do hitparády se vrací i Muse, kteří momentálně se svou megalomanskou světelnou i hudební show rozeznívají evropské stadiony.

Nejvýše umístěnou novinkou je pro tento týden na čtrnácté příčce pozemská deska Neila Younga, na níž se mísí autentické záznamy zvuků přírody s těmi hudebními. Na dvacátém čtvrtém stupínku nacházíme Twenty One Pilots. Duo se před nedávnem zviditelnilo vězeňským vizuálem k filmu Sebevražedný oddíl.

Pohoršují si naopak Mumford & Sons. Jejich minialbum "Johannesburg" spadlo v prodejích ze šestého na osmatřicáté místo.

    Top 10 - alba:
  1. Adele - 25
  2. Coldplay - A Head Full Of Dreams
  3. ELO - All Over The World - The Very Best Of
  4. Rick Astley - 50
  5. Beyoncé - Lemonade
  6. Christine & The Queens - Chaleur Humaine
  7. Red Hot Chili Peppers - The Getaway
  8. Drake - Views
  9. Radiohead - A Moon Shaped Pool
  10. Adele - 21

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY