Spasitele indie rocku Car Seat Headrest čeká pražská premiéra

04.06.2016 17:51 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Will Toledo, Clark Kent indie rocku, přijede se svým projektem Car Seat Headrest ve středu 15. června na strahovskou Sedmičku. Kdo tam nebude, bude jednou litovat. A to myslíme VÁŽNĚ.

O kapele, která se usadila v Seattlu, je v posledních týdnech slyšet snad odevšad. Ať už se jedná o jejich před pár dny vydané album "Teens Of Denial", které sklízí vysoké známky snad ve všech hudebních periodikách, nebo o jejich excesu s Rickem Ocaskem, od kterého si na výše zmíněné album půjčili sampl ze songu "Just What i Needed" od The Cars. Toho tato neohlášená výpůjčka pobouřila natolik, že se album nedostalo ani do prodeje a muselo znovu do lisu. Celá tato akce vyšla Matador Records na 50 000 dolarů. Mimochodem, z podhoubí tohoto labelu vzešla jména jako Pavement, Interpol, Yo La Tengo, Queens Of The Stone Age a další.

Vraťme se ale na začátek. Will Toledo, teprve čtyřiadvacetiletý hudebník, stihl přes Bandcamp vydat už dvanáct plnohodnotných alb. V roce 2015 mu na stole přistává smlouva od vydavatelství Matador Records, kterou podepisuje a vzápětí vydává fyzicky první album "Teens Of Style" (2015). Kapela se dostala do hledáčku hudebních kritiků, kteří ji nazývají spasitelem indie rocku, což jen potvrdila letošní novinkou "Teens Of Denial". Ta bude tvořit podstatnou část setlistu pražské zastávky. Co přesně zazní, neví zcela jistě nikdo. Jasné ale je, že nás čeká večer, na který jen tak nezapomeneme.

Jako předkapela vystoupí tuzemská lo-fi formace DINGO. Jde o partu spojenou se scénou kolem pražské Akademie výtvarných umění. V jejich čele stojí talentovaný malíř a hudebník Michal Drozen.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY