The Stone Roses jsou po dvaceti letech zpátky s novým singlem "All For One"

13.05.2016 07:10 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Citróny máme v poslední době spojené s Beyoncé a její "Lemonade". Pamětníci přelomu osmdesátých a devadesátých let či pozdější propadlíci roztančenému Madchesteru ale ví, že trademark na toto žluté ovoce patří už několik let někomu jinému. Tím někým jsou The Stone Roses a citrony, které se poprvé objevily na eponymním debutu, v jejich podání reprezentují odpor proti policejnímu násilí. Šťáva z kyselých plodů se totiž používá k neutralizování slzného plynu. Tento symbol nechybí ani na obalu nejnovějšího singlu "All For One", první nové skladby, kterou kapela vydala od roku 1996.

The Stone Roses - All For One
© facebook interpreta
O novém materiálu se po reunionu v roce 2011 spekulovalo dlouho. V březnu letošního roku frontman Ian Brown potvrdil, že na následovníkovi druhého alba "Second Coming" se společně s producentem Paulem Epworthem (Adele, Florence And The Machine) už skutečně pracuje. Bližší podrobnosti neprozradil, jen sdělil, že se nové hudby dočkáme brzy a zní překrásně.

Čtvrtečnímu vydání novinkové nahrávky předcházelo vylepení tajemných citronových plakátů po Manchesteru. "All For One" pak byla konečně odhalena v rádiové show Annie Mac na BBC Radio 1. Další informace ohledně vypuštění celé nové desky zatím známy nejsou. Podle britských bulvárních deníků by venku ale mohla být v létě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY