Tarja se na "No Bitter End" vrací k rockovému zvuku

26.04.2016 11:27 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Finská zpěvačka Tarja Turunen nedostatkem práce rozhodně netrpí. Její poslední klasické dílo "Ave Maria - En Plein Air" z roku 2015 sice asi všichni rockoví a metaloví fanoušci plně neocenili, v letošním roce jim to ovšem majitelka nezaměnitelného hlasu vynahradí. V srpnu jí totiž vyjde nové rockové album "The Shadow Self" a ještě předtím své fanoušky potěší materiálem nazvaným "The Brightest Void". Ten bude obsahovat devět zbrusu nových skladeb a na pultech obchodů se objeví již 3. června.

Novinka "No Bitter End" bude celý počin "The Brightest Void" otevírat a pro její rockověji založené fanoušky to je solidní lákadlo. Masivní kytarový riff, který celou skladbu provrtává, se do paměti zařeže opravdu velmi snadno. A o tom, že Tarja je po hlasové stránce pořád v neskutečné formě, snad není třeba ani polemizovat. "No Bitter End" je skvělá píseň, která jen připomíná, jak výraznou osobností bývalá frontmanka powermetalových Nightwish stále je. Škoda jen poměrně nezajímavého videoklipu, který působí sterilně a ve špatném slova smyslu retro. Výsledný dojem z hitové písně ale nezkazí.

Na novém materiálu Tarja spolupracovala například s bubeníkem Chadem Smithem z Red Hot Chili Peppers či zpěvákem Michaelem Monroem z Hanoi Rocks. Na "The Brightest Void" se objeví i spolupráce s holandskými hvězdami Within Temptation v podobě písně "Paradise (What About Us)" i cover od Paula McCartneyho "House Of Wax".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY