shop.musicserver.cz
Poslední Free Mondays sezóny budou slavit future popem a rock'n'rollem

Poslední Free Mondays sezóny budou slavit future popem a rock'n'rollem

Vydáno: 27.04.2016 08:20 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
Poslední trojice koncertů Free Mondays ve vší parádě završí nabitou sezónu. Švýcarsko-německé duo Kamikaze tě zabaví future-popem s ponurými prvky ve stylu Massive Attack nebo Son Lux. Doraz i na Thanks, kteří už potřetí potěší naše uši soulem v kombinaci s raným rock'n'rollem. S live koncerty se rozloučíme ve stylu Fleet Foxes a Beirut. Američtí US Lights vynikají dech beroucími vokály a zběsilým výstupem klávesisty.

2. květen KAMIKAZE (CH/GER) @ NoD support: ORIENT (CZ) - electro, electronic, glitch, pop, indie, pixel, soul, pop, Bern

Švýcarsko-německé future-pop duo Kamikaze je tvořeno zkušeným jazzovým muzikantem a hudebním inženýrem, který má zase radši edgy konec hudebního spektra. Fabio zastupuje zpěv, kytaru, baskytaru a Alexander zase bicí a klávesy. Nonšalantnost a hravost je slyšet z každého jejich EP, které jsou okořeněné ironickými texty, ve kterých posluchač najde i metafory.

"Většina písní je o luxusních problémech naší generace. Jako děti narozené v osmdesátých a devadesátých letech cítíme, že máme svobodu dělat cokoli, co s našimi životy chceme a psát své vlastní příběhy o úspěchu. Postupem času, když člověk vyroste, ale zjistí, že každý z této generace má stejné očekávání a není dost místa pro všechny," hovoří o jejich textech a tvorbě Fabio.

Jestli jsi dítě osmdesátých a devadesátých let a cítíš se podobně, tak tě bude tahle dvojice bavit. Zábavný, ale ne prvoplánový pop s trochu ponurými prvky. Posloucháš styl Massive Attack, Glass Animas nebo Son Lux? Něco z nich najdeš i u Kamikaze.

9. květen THANKS (USA) support: PURPLEFOX TOWN (CZ) - dark, soul, rock, rock'n'roll

Dark soul rock’n’roll, tak se charakterizuje skupina Thanks - čtyři kluci a dvě holky. Lascivní a drsný hlas blonďaté zpěvačky, která trochu připomíná Alison z The Kills, je doplněným cellem, bicím, kytarou, klávesami a baskytarou. Sešli se, aby spojili svůj zájem o klasický americký soul a rock’n’roll s moderními elektronickými aranžemi.

Na Free Mondays vyrážejí už potřetí a i tentokrát určitě nezklamou. Každý člen kapely se zaměřuje na to, co umí každý člen nejlépe: strhující rytmy bubeníka Drewa Sprousea a taneční basové linky Garetta Browna, které podporují narůstající kytarové chvaty Andrew Hanna. Lilly Maher se stará o správné brnění cella a Noah Jay-Bonn zase o éterické klávesové linky. Doslova vokálová elektrárna Jimi Hendrix zpívající skličující melodie jejím vzrušujícím hlasem.

Mísí se v něm prvky soulu, r'n'b a kombinace raného rock'n'rollu s temnými moderními synťáky. Zároveň jsou zde chytlavé indierockové momenty, které mají sílu bezprostředně strhávat na parket. To vše musí donutit každého posluchače, aby pořádně zbystřil a určitě si tenhle darksoulový úkaz nenechal ujít.

PurpleFox Town jsou mladí, pražští, alternativní, psychedeličtí, snoví, romantičtí, mysteriózní, naivní, čtyři měsíce fungující, mrkvový džus rádi mající.

Tvorbu Thanks si můžete poslechnout například zde.

16. květen US LIGHTS (USA) @ NoD support: PLACES (CZ) - pop, indie, krautrock, new-wave, psychedelic, synth

US Lights nejsou pro českého posluchače žádná novinka. Po koncertu v Café v lese a Kabinetu Múz vyráží do NoDu se svou spanilou pop jízdou. Kombinují výrazné, až dech beroucí vokály se zběsilým výstupem klávesisty, které dohromady s prolínajícími se samply vytvoří tajemnou atmosféru.

Další dávku future-pop rocku za doprovodu synťáků přiváží pětice z Portlandu. S sebou mají naloženo spoustu energie, která je znát na první poslech. US Lights zní sami o sobě velmi profesionálně, jako kdyby za sebou měli vyprodané venues a byli headlinery největších festivalů. Určitě by si to zasloužili a věříme, že tam i směřují. Než však tento moment nastane, máš ještě možnost ochutnat jejich hudební menu, na kterém najdeš předkrm servírovaný Fleet Foxes, hlavní chod inspirovaný Kaiser Chiefs, dezert ozdobený Beirut a digestiv si ťukneš s We Are Scientists.

Places jsou pětičlenná ostravská kapela, která vznikla v roce 2010. Má na kontě tři EP, nespočet koncertů po ČR a busking v berlínských ulicích. V dubnu 2016 vyšla jejich debutová deska "Distant Edges". Na albu, na němž společně s Tomášem Neuwerthem pracovali, je devět písní, jejichž společným tematickým jmenovatelem je především lidské nitro, touha, bolest, odloučení a zmatek. Texty jsou často inspirovány skutečnými příběhy a pocity skutečných lidí, hudba je v mnoha případech dílem okamžiku. Places se nebojí silných melodií, ale také se nikdy nesnažili zalíbit na první poslech.


  • návrh (Luboš, 27.04.2016 09:30) Reagovat

    Prosím vás je skutečně nutné, abychom při prohlížení musicserveru museli tolikrát klikat na souhlas s použitím souborů cookie? Nešlo by to udělat tak, abychom souhlasili pouze jednou? Dost to při prohlížení těchto stránek obtěžuje. Udělejte prosím s tím něco. Děkuji.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Trilogie skupiny Olympic patří i po čtyřech dekádách k pilířům české rockové historie
Zaprášenosti: Trilogie skupiny Olympic patří i po čtyřech dekádách k pilířům české rockové historie Po více než čtyřiceti letech ožívá díky exkluzivnímu vinylovému boxu zásadní trilogie kapely Olympic - "Prázdniny na Zemi", "Ulice" a "Laboratoř". Tato kolekce, doplněná o bonusové CD s raritními a živými nahrávkami, oslavuje... čtěte zde
Vydáno: 18.08.2024 08:30 v sekci Recenze | Zaprášenosti
Highly Suspect - As Above So Below 7/10
Recenze: Highly Suspect konečně přestávají experimentovat. Albem "As Above So Below" se snaží o návrat na rockový vrchol Highly Suspect v čele s Johnnym Stevensem pokračují v pouti za nápravou své reputace. Tu pošramotily nepovedenými výlety mimo rockovou škatulku. Aktuálně přicházejí s dalším, velmi ambiciózním, příspěvkem do své diskografie "As... čtěte zde
Vydáno: 17.08.2024 10:30 v sekci Recenze
Brutal Assault 2024 - čtvrtý den, Pevnost Josefov, Jaroměř, 10.8.2024
Naživo: Sedmadvacátý Brutal Assault počtvrté: Behemoth a Emperor kralovali, The Dillinger Escape Plan drtili a festival zase dokázal svou kvalitu Brutal Assault v pátek nakonec docela hladce vybral ošemetnou zatáčku se smetanovským programem a se sobotou už mohl celkem v klidu najet do cílové rovinky. Festival roky neuznává koncept headlinerů, jenže pokud si pozvete Behemoth, máte... čtěte zde
Vydáno: 16.08.2024 19:00 v sekci Naživo
Lady Gaga & Bruno Mars - Die With A Smile 9/10
Video: Lady Gaga a Bruno Mars v ikonickém duetu "Die With A Smile" chytnou za srdce Ne vždy naplní spolupráce dvou velkých hudebních hvězd předem vyvolaná očekávání, Lady Gaga a Bruno Mars proto šli jinou cestou. Ačkoliv se o vydání jejich duetu "Die With A Smile" v posledních dnech spekulovalo, sami umělci ho... čtěte zde
Vydáno: 16.08.2024 12:06 v sekci Audio / Video | Video
Katy Perry - Lifetimes 7/10
Video: Katy Perry si v klipu "Lifetimes" užívá krásy španělských ostrovů. Ochránce přírody ale pobouřila Když první singl z nové studiovky ani pořádně nezašumí a hned následuje druhá ochutnávka, obvykle to značí snahu o urychlený reparát. Přesně to se stalo Katy Perry - červencový "Woman's World" hitparádami opravdu nezatřásl.... čtěte zde
Vydáno: 16.08.2024 09:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Audio: Kaiser Chiefs ohlašují nové album disco-popovým singlem "Feeling Alright" (29.10.2023 09:48)
- Zemřel kytarista Massive Attack Angelo Bruschini (24.10.2023 23:04)
- Naživo: We Are Scientists byli v Praze prostě normální (09.04.2023 08:46)
- We Are Scientists se už začátkem dubna vrátí do Prahy (31.03.2023 18:39)
- Video: Robert Del Naja z Massive Attack zremixoval skladbu "Obiymiy" od Slavy Vakarchuka. Vyjádřil tak solidaritu s Ukrajinou (22.03.2023 18:38)
- Nové desky 3/2023 - od Måneskin přes Katatonii po Mirai (25.01.2023 14:30)
- Nejen Skepta, ale i Bicep, Son Lux, Kae Tempest, Ride či Iva Bittová a Dunaj. Line-up Pop Messe je kompletní (19.05.2022 09:11)
- Experimentální trio Son Lux se vrátí do Prahy (13.04.2022 17:28)
- Massive Attack zahrají v červnu v Praze (21.02.2022 16:54)

ALBUM TÝDNE 33/2024

Ramin Djawadi
House of the Dragon: Season 2

Druhá řada "Rodu draka" je úspěšně za námi a diváky stihla rozdělit na dva tábory. Patříte do týmu Zelených, nebo Černých? Kdo četl knihy, už ví, jak příběh skončí. Přesto se fanoušci shodnou na tom, že seriál má skvělé obsazení, ale také povedený soundtrack. Pozor - spoilery!

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 06.09.
Mehro (US) (Rock Café, Praha)
So 14.09.
The Hu (MON) (SaSaZu, Praha)
St 18.09.
Avi Kaplan (US) (Roxy, Praha)
Pá 20.09.
Elán (SK) (O2 arena, Praha)
So 21.09.
Elán (SK) (O2 arena, Praha)
So 21.09.
Aurora (NOR) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
So 21.09.
Maro (POR) (MeetFactory, Praha)
So 21.09.
Marcus & Martinus (NOR) (Forum Karlín, Praha)
Po 23.09.
Girl In Red (NOR) (Forum Karlín, Praha)
St 25.09.
Cirque De Soleil - Corteo (CAN) (O2 arena, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Vladimír Mišík Prince The Prodigy Adele Billie Eilish Queen Taylor Swift Liam Gallagher Kabát Ed Sheeran Madonna Dua Lipa Kylie Minogue Lucie Vondráčková Eminem mp3.com Mirai Viktor Sheen Coldplay
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe