Oceán se s "Dantem" vrací ve velkém stylu

08.04.2016 12:45 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

V Česku neexistuje mnoho kapel, které by se daly označit za kultovní, Oceán k nim ale bezesporu patří. Když se v resuscitované formaci před pár lety za mikrofon po Petru Mukovi postavila Jitka Charvátová, nebylo jisté, zda je to úplně dobrý nápad. Spousta povedených koncertů a pozitivní reakce fanoušků ale letos vyústí dokonce v novou desku nazvanou "Ve smíru".

Skupinu v mezičase přátelsky opustil Dušan Vozáry, plnohodnotným členem se ovšem stal původně textař Petr Hons, takže kapela je stále čtyřčlenná. Asi by stále mohli objíždět pódia se starými písněmi, ale proměna složení se pozitivně podepsala na chuti skládat a nahrávat. "Měl jsem s Honzou Vozárym nastíněno pár hudebních nápadů. K těm se přidala invence Jitky a Petra Honse a v tvůrčím rauši vzniklo několik dalších písní, jádro nového Vesmíru. Jsme vděčni, že znovu nastal magický tvůrčí čas mezi námi čtyřmi... jako dřív... s novými tvářemi," dodává ke vzniku nových písní i celé desky Petr Kučera.

Jedenáctipoložková nahrávka, která vznikla v produkci Armina Effenbergera, vyjde u Warner Music 3. června a kromě devíti zcela nových skladeb bude obsahovat i fanouškům dvě známé písničky z minulých let, a to "Odlesk tvůj" a "Doufám", ovšem v nových zvukových úpravách. Album je možné předobjednat už teď, a to ve dvou verzích. V té první, u prvních sto CD, kapela přibalí podepsanou fotografii z limitované série. Druhá nabídne v přiloženém bonusovém bookletu jména všech, kdo si nahrávku v průběhu dubna objednají. Vše potřebné najdete na zbrusu novém webu oceancz.cz.

Než kapela do světa vyrazí s prvním oficiálním singlem, jenž nabídne i rádiím, nabízí jako předkrm k poslechu, v podobě lyric videa, skladbu "Dante". A pokud se v podobném duchu ponese celá nahrávka, určitě se máme na co těšit. Tvrdý beat ve velkolepé moderní produkci podporuje skvělý Jitčin zpěv a zvuk kytary trochu připomene třeba "I Feel You" Depeche Mode, což je u nového Oceánu skvělým pojítkem s minulostí. Všichni fandové si můžou určitě oddechnout, tenhle návrat se totiž vyvedl na výbornou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY