MeetFactory ve čtvrtek přivítá progresivní jména elektronické scény v čele s IVVVO

11.04.2016 10:38 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

V MeetFactory 14. dubna proběhne malý objevitelský večer. V české premiéře se zde představí progresivní jména elektronické scény IVVVO, We Will Fail a Kaitlyn Aurelia Smith. Celý program je součástí akce "Veřejný dům" a vstup na ni bude zdarma.

Pod názvem IVVVO se skrývá mladík z Portugalska Ivo Pacheco, který je známý jako spoluzakladatel labelu Terrain Ahead, ale hlavně jako čile aktivní hudebník. Jeho LP "Occult" z roku 2012 jako stožár vyčnívá na poli elektronické muziky. Chvílemi podmanivostí připomene Andyho Stotta nebo dalšího britského kolegu Actress. Jeho pestrá nálada ale posluchače zavede i do mnoha dalších zákoutí, ať už dubstepu, techna nebo abstraktního electra, doplněnými mrazivými aranžemi. Letos v únoru IVVO vydal skvěle hodnocenou novinku "All Shades Of White", která si se svým předchůdcem rozhodně nezadá, rozehrává jemně pulsující i hutnou ambientní atmosféru.

We Will Fail je hudební inkarnací Aleksandry Grünholz, která se v roce 2014 uvedla smělým debutem "Verstorung". Dominantní tématem této polské umělkyně, která již vystoupila metropolích napříč celým světem, je experimentování s rytmikou zasazené do techna i poslechové elektroniky. Dramatická i meditační rovina se v její tvorbě mísí s tanečními elementy a ani na chvíli nepustí ze sevření. V letošním roce pod hlavičkou jejího projektu vyjde nové LP s názvem "Hand That Heals / Hand That Bites".

Jako třetí host Veřejného domu vystoupí Kaitlyn Aurelia Smith, což je americká vokalistka a multi-instrumentalistka, která osobitě využívá klasické hudební vzdělání ke zvukovému i hlasovému experimentátorství. Do Prahy přijede přestavit svůj čerstvý debut "EARS".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY