Narozeninovou explozi v Roxy odpálí Explosions In The Sky

07.04.2016 16:58 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Americká post-rocková legenda Explosions In The Sky vystoupí jako jeden z headlinerů narozeninového týdne Roxy, který se bude konat tento rok opět na podzim, a to od 17. do 23. října. V úterý 18. října proběhne premiérový koncert texaské formace Explosions In The Sky v ČR. Vstupenky se začínají prodávat v pátek 8. dubna.

"Očišťující mini-symfonie" - tak svůj styl vidí sami členové texaské post-rockové legendy Explosions In The Sky, která vznikla v americkém Austinu v roce 1999 a navázala na projekt Breaker Morant. Jejich debut "How Strange, Innonce" z roku 2000 byl v rychlosti následován dalším přelomovým albem "Those Who Tell The Truth Shall Die, Those Who Tell The Truth Shall Live Forever" a soundtrackem k úspěšnému filmu z prostředí amerického fotbalu "Světla páteční noci". Do současnosti vydali EITS sedm studiových alb, poslední The Wilderness vyšlo 1. dubna tohoto roku a již posbíralo několik nadšených recenzí v čele s Guardianem: "Krásně decentní epos".

Harmonické čistě instrumentální skladby, úžasně vrstvené, až orchestrální aranže a hypnotická práce s kytarami stojí za kultem EITS, který již dávno překročil hranici žánru. I když se sami členové nepovažují za post-rockovou, ale "spíše rockovou kapelu", jejich vliv na post-rockovou scénu je neoddiskutovatelný. Veškerá energie EITS tradičně vrcholí a exploduje až na pódiu, kde dokážou svým fanouškům nabídnout emočně vypjatý, až extatický koncertní zážitek. Historicky první takovou možnost budou mít čeští fanoušci 18. října v rámci 24. narozenin klubu Roxy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY